Няма да има увеличение на заплатите на полицаите, протестите им продължават

OFFNews 22 февруари 2022 в 14:23 3523 2

Двата синдиката към КНСБ - Националният синдикат на пожарникарите и спасителите и Синдикалната федерация на служителите в МВР, обявиха, че протестите им продължават. 

На брифинг след среща с премиера Кирил Петков от синдикатите обявиха, че засега не се предвижда увеличение на възнагражденията на служителите в Министерството на вътрешните работи. 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обясни, че двама синдиката представляват 1/5 от работещите в МВР.

"Това, което чухме от премиера Кирил Петков днес, дава някакви надежди за бъдещото, но отговори за настоящето не чух - особено за доходите", каза той. 

Председателят на Националният синдикат на пожарникарите Венци Станков заяви, че протестът в събота се е състоял, защото не са чути исканията им за увеличение на заплатите с 20%:

"Има разбиране, но няма решение за увеличението. Това ни беше заявено категорично. Въпросът остава висящ, ще се водят преговори възнагражденията да бъдат увеличени с актуализацията на бюджета". 

Станков обясни, че не са съгласни увеличението да е от юни, когато ще бъде актуализиран бюджета, защото високата инфлация и изоставеното на доходите рефлектира негативно върху покупателната стойност.

По думите му премиерът се е ангажирал лично при започналите реформи да бъдат включени представители на синдикатите и на Министерството на финансите.

"Според министър-председателя е редно да има и външни представители, които да направят обективен анализ на дейността на МВР и да бъдат предприети законодателни мерки", каза още Станков. 

От думите му стана ясно, че синдикатът е изпратил подписка на Кирил Петков срещу изваждането на Медицинския институт от МВР: "Основанията са аргументирани, защото това е болна тема, ние настояваме за адекватно лечение на служителите на МВР". 

"Синдикалната федерация на служителите в МВР ще продължи с протестите", каза председателят на УС на СФСМВР. Тъй като се налага решение как това да се случи, за протестът ще бъдете уведомени по-късно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

110

3

Перпендикуляр

23.02 2022 в 15:51

Председателят на полицейския синдикат е "работещ пенсионер". По-голямо безочие от това няма! След като си заявил, че искаш да се пенсионираш, значи вече си уморен и ще си почиваш от тежката работа в МВР. Нали затова се пенсионират на 54 години и осем месеца. А ако искат да работят до 60-да не получават пенсия наред със заплатата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!