Няколко села в община Бойница остават недостъпни

Юлиан Христов 16 февруари 2012 в 11:26 2385 0

Зима в Родопите
Зима в Родопите

Няколко села в община Бойница, Видинско, продължават да са недостъпни, каза пред БНР кметът на общината Анета Генчева. Това са селата Грацкови колиби, Периловец и Шипикова махала. "Не знам каква е ситуацията в Периловец. Може би през нощта се успели да стигнат до това село. До Грацкови колиби последното каране на хранителни продукти е било в четвъртък. Има и домакинства без ток. За Периловец се надявам днес да има вече достъп до там, да закараме хляб и хранителни продукти. Вчера успяхме да стигнем до Бориловец", каза кметът

Няма да може да бъде пробит път до всички откъснати села до края на днешния ден, прогнозира Генчева.

Заради натрупаните преспи на разклона за село Раброво от петък до сега в селото не се доставя хляб и храна за хората, които получават храна от домашния социален патронаж.

Почти непроходими са и междуселските пътища в общините Кула, Макреш и Грамада. Затворени за движение са третокласните пътища Слана бара-Церова вода-Раковица, Синаговци-Грамада, Раковица-Киреево и Грамада-Кула. Заради натрупаните преспи на разклона за село Раброво от петък до сега в селото не се доставя хляб и храна за абонатите на домашния социален патронаж.

Непроходим е и пътят Големаново-Кула. Според дежурния в Пътно управление за разчистването на снегонавяванията е мобилизирана цялата налична техника и до два-три дни пътищата ще бъдат отворени. Ледоходът при Видин спадна до 30%, правят се опити фериботните платформи да възстановят курсовете между Видин и Калафат, но за сега граничният пункт Ферибот-Видин остава затворен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша