Бедствено положение е обявено в община Сливница

Юлиан Христов 14 февруари 2012 в 09:32 2205 0

Пътущата отворени за Коледа. Снимка БГНЕС
Пътущата отворени за Коледа. Снимка БГНЕС
В община Сливница от 21.00 часа снощи е обявено бедствено положение поради затруднения достъп до селата Братушково, Извор, Бахалия, Повалиръж, Пиштане и Пометковци, съобщиха от пресцентъра на МВР.
И днес продължава да бъде валиден жълт код за осем области в Западна и Централна България. Очакват се ниски температура в областите Видинска, Монтанска, Ловешка, Габровска, Пернишка, Кюстендилска, София-област и София-град. Ситуацията се нормализира, но все още има критични места. Сред тях са няколко населени места в община Бойница, област Видин. Най-тежка остава обстановката в областите Хасково, Видин и София. Със заповед на областния управител на област Хасково е отменено бедственото положение в общините Хасково, Димитровград, Стамболово, Минерални бани, Ивайловград, Симеоновград, Тополовград и Маджарово.
Продължава обявеното бедствено положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград, считано от 09.00ч. на 13.02.2012 г. със срок на действие 7 дни.
Създава се организация за предприемане на превантивни мерки за недопускане на бедствени ситуации във връзка с очакваните валежи и снеготопене. Наблюдават се водните нива на язовирите, има готовност за източването им до минимален безопасен обем, както и при възникване на опасност от наводнение населението да бъде известено и изведено от застрашените райони в съответствие с плановете за защита при бедствия. Междуведомствената информационна група към Националния щаб в Ситуационния център на МВР извършва постоянна оценка на обстановката.
Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално. Продължава контролирано да се понижават водните нива в потенциално опасните язовири. Организирано е постоянно наблюдение за тяхното състояние. Продължава наблюдението на нивата на река Тунджа в общините Елхово и Ямбол и готовност за предприемане на необходимите действия.
Продължава обявеното бедствено положение в община Бойница поради невъзможността за достъп до пет села в общината (с. Шишенци, с. Градскивски колиби, с. Бориловец, с. Периловец и с. Камиц). За днес сутринта е предвидено с техника на ПБЗН да бъдат снабдени селата с медикаменти и храна. В момента там няма бедстващи граждани.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови