Няколко полицаи са пострадали при акцията в Горна баня

Нели Чолашка 23 януари 2015 в 11:37 4773 4

Веселин Вучков

Няколко полицаи са пострадали при акцията в Горна баня в нощта на 22 срещу 23 януари, съобщи вътрешният министр Веселин Вучков.

Първоначалната информация беше, че един полицай е ранен в лицето от сачми.

Пострадалите полицаи не са тежко ранени, увери министърът. След медицински преглед те са били освободени.

Снощи психично болен 35-годишен мъж стреля по къщата на съседи, след което се барикадира в дома си. След 11-часова операция мъжът скочи от покрива на къщата, след което бе откаран в болница от чакащата на място линейка.

Вероятно трябва да се потърси начин такива хора, които са в очевидно болестно състояние, да бъдат от време на време в изолация от обществото, за да не поставят в риск здравето и живота на съседите и полицаите, коментира Вучков на влизане в парламента днес.

Министърът бе категоричен, че служителите на реда са действали "абсолютно законосъобразно".

Не съм правил никакъв опит да се намесвам в тяхната работа, единствено помолих директора да се употребява сила, оръжие и помощни средства само в случаите на абсолютна необходимост, каза Вучков. 

На въпрос не трябва ли да се промени закона, за да не случват такива инциденти, той уточни, че не отговаря за Закона за здравеопазването, където са регламентирани тези въпроси.

Вучков сравни действията на полицията вчера със случая в Лясковец, при който беше убита една барета и каза, че в Лясковец (при управлението на кабинета "Орешарски" с вътрешен министър Цветлин Йовчев) не се е подходило професионално за разлика от случая в "Горна баня". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови