Драмата в Горна баня приключи след 11 часа - стрелецът скочи от покрива на къщата си

OFFNews 23 януари 2015 в 06:50 10738 9

Снимка Александър Михайлов/Булфото

11-часовата драма с барикадиралия се в дома си психично болен стрелец от Горна баня приключи малко след 6 ч. тази сутрин, когато мъжът скочи от покрива на къщата си на ул. "Борислав Огойски" № 25.

Всичко започнало на 22 януари привечер. 35-годишният Лъчезар се скарал с баща си и, афектиран, започнал да стреля по къщата на съседите си.

Сигналът в полицията е подаден в 19.25 ч.

След стрелбата по съседната къща мъжът се барикадира на втория етаж на къщата си, а на първия била 79-годишната му неподвижна леля. В къщата бе и бащата, който впоследствие излезе при полицията и пожарникарите, обградили къщата.

Снимка: Александър Михайлов, Булфото

Мъжът, въоръжен с газов пистолет, продължи да стреля и от дома си. Малко преди 4 ч. сутринта на 23 януари той излезе на покрива, развявайки бяла тениска с отпечатана върху нея карта на България. Викаше "Да живее България".

Към 6 ч., след преговори с психолози, мъжът се засили и скочи към съседната къща, удари се в покрива й и падна върху бяло платнище, опънато от пожарникарите.

В 6:13 ч. той бе изнесен на носилка, качен на линейка и откаран в болница. Пострадал е леко. Леко е пострадал и един полицай, който е бил ранен в лицето от сачмите след изстрелите с газово оръжие на мъжа.

По данни на полицията мъжът е разполагал с газово оръжие и сабя. Той не е предявил никакви искания.

35-годишният мъж е с диагноза шизофрения от около 5 години. Майка му е починала преди години, брат му сложил край на живота си с пистолет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!