Quantcast

Драмата в Горна баня приключи след 11 часа - стрелецът скочи от покрива на къщата си

OFFNews Последна промяна на 23 януари 2015 в 06:50 10104 9

Снимка Александър Михайлов/Булфото

11-часовата драма с барикадиралия се в дома си психично болен стрелец от Горна баня приключи малко след 6 ч. тази сутрин, когато мъжът скочи от покрива на къщата си на ул. "Борислав Огойски" № 25.

Всичко започнало на 22 януари привечер. 35-годишният Лъчезар се скарал с баща си и, афектиран, започнал да стреля по къщата на съседите си.

Сигналът в полицията е подаден в 19.25 ч.

След стрелбата по съседната къща мъжът се барикадира на втория етаж на къщата си, а на първия била 79-годишната му неподвижна леля. В къщата бе и бащата, който впоследствие излезе при полицията и пожарникарите, обградили къщата.

Снимка: Александър Михайлов, Булфото

Мъжът, въоръжен с газов пистолет, продължи да стреля и от дома си. Малко преди 4 ч. сутринта на 23 януари той излезе на покрива, развявайки бяла тениска с отпечатана върху нея карта на България. Викаше "Да живее България".

Към 6 ч., след преговори с психолози, мъжът се засили и скочи към съседната къща, удари се в покрива й и падна върху бяло платнище, опънато от пожарникарите.

В 6:13 ч. той бе изнесен на носилка, качен на линейка и откаран в болница. Пострадал е леко. Леко е пострадал и един полицай, който е бил ранен в лицето от сачмите след изстрелите с газово оръжие на мъжа.

По данни на полицията мъжът е разполагал с газово оръжие и сабя. Той не е предявил никакви искания.

35-годишният мъж е с диагноза шизофрения от около 5 години. Майка му е починала преди години, брат му сложил край на живота си с пистолет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.01 2015 в 17:43

АКО НОВИНАТА БЕШЕ "ЛУД РЪГА ХОРА С НОЖ" ЩЯХТЕ ЛИ ДА ПЛЕДИРАТЕ ЗА ЗАБРАНА НА НОЖОВЕТЕ??? Ясно е, че всеки може да си намери инструмент с който да извършва насилие, въпроса е с какъв инструмент ще се отбраняват беззащитните. Аз не мога да си позволя да ходя с 2 коли охрана като депутатите и имам нужда да защитавам семейството си от биячи, ножари, стрелци с газово оръжие и бойно... Четете за Англия "преди и след оръжията". Прочете и за soft targets темата покрай масовите стрелби във Франция...

23.01 2015 в 12:26

Това "оръжие" ако наистина е било газово, трудно може да се определи като такова. Газовия пистолет си е един лютив спрей във формата на пистолет. Продават се срещу лична карта и са на уведомителен регистрационен режим в КОС, а не на разрешителен.

Противозаконно е да се преправя газов пистолет, за да може да стреля със сачми, което разбира се е ефективна мярка точно толкова, колкото закона, в който се забранява притежаването на огнестрелно оръжие без разрешително за такова.

Има доста случаи на убити с преправен газов пистолет. Въпроса е обикновения човечец с какво може да се предпази от подобен сценарий, след като закона очевидно не го пази.

23.01 2015 в 11:49

Абе как така се получава, че всички стрелящи в тая държава са шизофреници?! И кой изобщо им ги дава тия оръжия?! В кварталната бакалия ли ги раздават или може би като подарък в някое здрънчо....
Аре някой да вземе да затегне контрола над продажбата на оръжия, стрелеца като е шизофреник да го пратят в лудница и да е под постоянен лекарски контрол, и не на последно място отговарящия за него (в случая бащата най-вероятно) да понесе и той някаква отговорност...
Не може всеки да си прави каквото си иска, бе!

23.01 2015 в 10:40

Викаше "Да живее България"... преговори с психолози... диагноза шизофрения ... изнесен на носилка ... no comment :)))


23.01 2015 в 08:55

Искрено съжалявам този човек, но не мога да не отбележа, че постъпката му най-вероятно е последствие от прекаляване с ТВ Алфа и негативните, манипулативни внушения на Кремълския блюдолизец - Долен Лайняров-Пръдняров.

23.01 2015 в 08:45

"35-годишният мъж е с диагноза шизофрения от около 5 години. Майка му е починала преди години, брат му сложил край на живота си с пистолет."


Жалния...
В конкретния случай трябва да се съжалява да му се съчувства на човека и да се види как може да му се помогне,ако е възможно изобщо...

23.01 2015 в 08:33

Електоратът на Атака в атака :)

23.01 2015 в 07:59

Този вероятно е разочарован активист от руската партия-АТАКА.

23.01 2015 в 07:51

Каквато ни държавата такива ни и терористите ...... с газов пистолет и сабя :)