Нападателят на лекарката е генетик и теолог, преследващ безсмъртието

OFFNews 04 юли 2017 в 13:32 30861 10

Владимир Стоянов, който нападна и остави в безпомощно състояние д-р Албена Гагова в "Шейново", е специализирал генетика в Англия и е запален изследовател на темата за стареенето и пътя към безсмъртието. Стоянов има научни трудове на тема стареене на организма и собствена фирма, наречена "Ейджинг Стоянов" (в превод от английски ейджинг/aging означава стареене).

Още преди ден директорът на АГ болницата д-р Велев коментира пред медиите, че инцидентът е особено страшен, защото извършителят е високо интелигентен, завършил е в чужбина. Самият Владимир Стоянов е публикувал своя биография в интернет, според която е изучавал генно инженерство в медицинския университет в Кийл, Англия, и в университета "Куин Мери" в Лондон. Посочва, че има докторска степеп. Любопитно е, че преди да се насочи към медицинска специализация, е завършил теология в Софийския университет.

У нас той работи в собствен изследователски център в столичния квартал "Западен парк". Интересува се от отглеждане на свтолови клетки. Особен научен интерес за него представляват теломеразата - ензим, свързан със стареенето на клетките. В профила на компанията си във фейсбук Стоянов е публикувал диаграма на борбата със стареенето, в която посочва, че човек трябва да се запаси с "килограми" собствено отгледани стволови клетки, които да си инжектира.

Изглежда именно в стволовите клетки, на които е богата плацентата, ученият търси ключът към забавяне на стареенето. Спорът с д-р Гагова възникнал за плацентата на новороденото, кяото бащата поискал, но не предоставил нужната документация. Било му отговорено, че болницата ще съхрани плацентата, докато се изчисти този въпрос. Този отговор изглежда не го удовлетворил и нападнал лекарката.

Както стана ясно, Стоянов е познат добре на полицията. Бил е задържа и съден условно за грабеж и притежание на наркотици. Последното му провинение е укриване на група нелегално пребиваващи в страната.

Жители на кв. "Западен парк" са подавали сигнали срещу него, защото преградил незаконно част от парка и започнал да развъжда животни. Полицията премахнала незаконната ограда. Междувременно имотът бил пуснат за продажба. Собственикът посочва, че има намерение да замине на работа в чужбина.

В сряда, между 8:30 и 10:30 ч, в двора на "Шейново" ще се проведе граждански протест срещу насилието над лекари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

04.07 2017 в 22:30

Ти па къде в чужбина си виждал лекар? В коя чужбина?
А не ги бият, щото не ги и виждат. Като ги видят - ги и убиват, не само ги бият.

9016

7

driverx4

04.07 2017 в 20:31

Лекарите не са "свещени крави". И сред тях, както и във всяко съсловие има некадърни, глупави, прости и грубияни. Защо в чужбина не бият лекарите, а? Ами защото се отнасят с уважение към пациентите, ВЪЗПИТАНИ СА и им обясняват всичко най-подробно - и за диагноза, и за лечение, и за операции, и за прогноза и т.н.

16193

6

SC

04.07 2017 в 16:25

Ето до какво води вярата във въображаеми приятели.

29585

4

Izalina

04.07 2017 в 14:24

Тоз някъв мултиталантлив - от крадльо, та до учен. Брях.
По теология дали не е чувал за "не кради" примерно.
А дали е веган?

Дрогата не прощава, ей!

8000

3

Elikadeli

04.07 2017 в 14:18

Протест за защита на пациентите също трябва. И някакви промени, които да защитават пациентите и бързи процедури, при подаване на жалби...Защото, когато лекар те унижава, нищо не можеш да направиш, освен да му удариш кроше.

42249

2

Denis Rizanov

04.07 2017 в 14:11

този по-скоро трябва да го вкарат в лудница

Ако го пуснат на мангалите в ЦСЗ ще има по-добро лечение и по-голяма ефективност от него. Е няма да може да подпръцква, а само ще "въздиша" жално, но такива "загуби" са приемливи от гледна точка на обществото.