Нападателят на Костов: Исках да ограбя някой виновен за случващото се

OFFNews 18 май 2013 в 19:06 3697 3

Виктор Градинаров, нахлул в дома на Иван Костов. Снимка: Нова телевизия
Виктор Градинаров, нахлул в дома на Иван Костов. Снимка: Нова телевизия

„Първо мислех да открадна от някой богат, но после ми дойде идеята да ограбя хората, които са виновни за случващото се в тази държава”, каза в предаването "ДИКOFF" по Нова телевизия Виктор Градинаров, който нападна семейството на лидера на ДСБ Иван Костов.

Градинаров влезе в къщата в Драгалевци в деня преди изборите, на 11 май.

Той отхвърлил идеята да обере Бойко Борисов заради охраната от НСО. Станишев пък го спасил фактът, че има малко дете. Нямало и много информация за него в интернет.

„За Иван Костов имаше най-много информация и затова реших да обера него”, каза Градинаров.

Виктор прекарал около 4 часа в беседката на двора в дома на Костови. На сутринта влязъл в къщата и се натъкнал на около 10 годишно дете. "Това беше моят провал. Никакъв шанс да тръгна да заплашвам дете. Разбрах, че за престъпник не ставам", коментира той.

В този момент се появила и Елена Костова. 

 „Ножът беше отворен и в ръката ми. Казах й, че няма да я нараня и прибрах ножа, свалих маската и ръкавиците. В този момент дойде и Иван Костов. Разказах му защо съм избрал този път. Говорихме с него около 4-5 минути. Той дори предложи да не вика полиция, но му казах, че има един лев в джоба и предпочитам да отиде в затвора, за да имам какво да ям”, разказа още нападателят. 

На въпрос с какво се е занимавал той каза, че е бил продавач в голяма верига за техника, но е напуснал, защото заплатата му е била много малка. „Сега ще трябва да си търся работа, защото за престъпник не ставам. Причината е една – имам съвест”, каза още Градинаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews