Въоръжен мъж нахлу в дома на Иван Костов (снимки и видео)

Вероника Шербанова 11 май 2013 в 11:10 7876 21

Пред дома на Иван Костов Снимка: Сергей Антонов
Пред дома на Иван Костов Снимка: Сергей Антонов

"Тук съм, не съм пребит, както виждате. Не пожелавам на никой да изпадне в състояние да гледа как въоръжен мъж с нож гони жена му и внучето му. Всички сме добре, разбира се, шокирани сме". Това заяви Иван Костов по повод инцидента, при който въоръжен мъж нахлу в къщата му рано тази сутрин. 

Около 8 часа тази сутрин въоръжен мъж е нахлул в къщата на Иван Костов в кв. „Драгалевци“ в София, съобщиха от МВР. Основната версия, по която се работи, е опит за кражба.

Мъжът влязъл от съседния двор. Той бил маскиран и носел със себе си сгъваем нож. Мъжът е заплашил с ножа съпругата на Иван Костов Елена, която успяла да натисне паник бутона. На мястото пристигнали служители на охранителната фирма, които задържали крадеца и сигнализирали полицията.

Крадецът е с инициали В.Г. 36 години от Плевен и има предишна регистрация за кражба. Мъжът е откаран в 6-о РУП в столицата. Плевенчанинът обяснил пред полицията, че не е знаел на кого е домът, в който е влязъл да краде.

Никой от семейството на Костов не е пострадал, уточниха от полицията. Заради уплахата Елена Костова е приета в Правителствена болница с високо вкръвно. 

Информация за случилото се се появи около 10,25 часа на страницата на Иван Костов във Facebook.

От пресцентъра на МВР увериха, че инцидентът няма връзка с предстоящите избори.

Пред медиите Иван Костов заяви, че няма да спекулира със случилото се.

Костов посочи, че е дал показания пред полицията за случилото се, а колкото до версии и оценки на инцидента - те ще бъдат казани след изборите.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!