Най-много пияни шофьори са хванати за седмица в Бургаско и София

OFFNews 20 юни 2018 в 10:14 2538 0

Най-много пияни шофьори са хванати за седмица в Бургаско и София

В рамките на едноседмична полицейска операция за шофиране след употреба на алкохол най-много нарушения са констатирани на територията на Областната дирекция на МВР в Бургас. 

Полицейската операция за установяване на нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици, организирана от европейската организация на службите на пътна полиция /TISPOL/се проведе от 4 до 10 юни на територията на страната ни, съобщават от МВР.

В хода ѝ са проверени общо 19366 водачи на моторни превозни средства. Установени са 387 нарушения, от които 296 - за шофиране след употреба на алкохол, а 91 – за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и техните аналози.

Според данните най-много нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, са установени на територията на ОДМВР-Бургас - 23 и СДВР - 20. Най-малко са те на територията на Монтана и Сливен.

Статистиката сочи, че отново София и Бургас са с най-много засечени случаи на управление на МПС след употреба на наркотични вещества /СДВР – 15, ОДМВР, Бургас – 9/. Такива нарушения не са констатирани във Враца, Кърджали и Силистра. В рамките на операция са установени и 8 издирвани лица.

За сравнение, при предишната операция, проведена от 11.12. до 17.12.2017 г., са проверени общо 19070 водачи и са засечени 297 нарушения - 246 са на водачите, шофирали след употреба на алкохол и 51 - управлявали МПС след употреба на наркотични вещества и техните аналози.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови