МВР задържа и претърсва офисите на собственика на Хидрострой Велико Желев в София

OFFNews 06 март 2023 в 21:25 12630 4

офиси

Снимка Архив

Полицаи претърсват офиси в София.

МВР претърсва офисите на Велико Желев в София, които се намират срещу Руската църква.

Бизнесменът е задържан и се намира на мястото на претърсванията, обект на които е и къщата му във Варна.

По предварителна информация става дума за разследване на принуда, но от полицията не дават повече подробности.

Фирмата на Велико Желев "Хидрострой" получи поръчката за 360 млн. лв. за строеж на тунел под Шипка. По време на управлението на НДСВ бе шеф на Агенция "Пътна инфраструктура". При Тройната коалиция е съветник на прочулия се покрай корупционния скандал с пътно строителство "Батко и Братко" тогавашен ресорен министър Асен Гагаузов.

От правителството на ГЕРБ "Хидрострой" на Велико Желев и погълнатата от нея "Водстрой" регистрират само за първата година и половина мандат 156 231 000 лв. държавни поръчки.

Фирми на строителния предприемач изградиха Северната скоростна тангента на София. А арестът му идва часове след като прокуратурата изиска документи за строежа на тангентата и магистрала "Хемус" заради съмнения за спестен материал при изграждането им.

Извън строителството през последните години Велико Желев купи от Весела Кюлева централата на ДЗИ в София за над 10 млн. евро, съдружник е в хотел "Астория" в Златни пясъци, а международно разследване откри негови имоти в Дубай, съобщава "Капитал".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

07.03 2023 в 08:19

няма борба между Гешев и Борисов.

Просто намериха кой да хвърлят под влака, обикновено най-малката риба.

Напредък обаче, притесниха се за имиджа, на изборите трябва да се отчете нещо.

-685

3

Козин Човков

07.03 2023 в 06:50

Сега и на синтаксис ли да ви уча? Пише се " МВР задържа собственика на Хидрострой Велико Желев и претърсва офисите му в София".

865

2

Constanza

06.03 2023 в 23:27

Десетте минусчета веднага са цъфнали :D

1042

1

danvan

06.03 2023 в 21:59

Войната между Гешев и Боко официално започна.

Това е чудесно. Отдавна очаквах и на двамата да започнат да не им издържат нервите и всеки да се опита да се спаси за сметка на другия. Което ще доведе до закопаване и на двамата, прочее :)

Сега борбата е коя свиня ще вземе превес и ще контролира другата за да си купи някой друг ден повече свобода. Часовника тик така.

Гербопитеци, или сте безкрайно тъпи и политате с Боко и Шиши в пропастта или започвате да пеете чинно за всяка една схемичка, във всеки един областен град, град, селце и паланка.

За да отървете собствените си мизерни кожи. Щото нито Боко, нито Шиши, нито Каскета ще се поколебаят да ви хвърлят на лъвовете, дори и само за да си спечелят 1 час живот повече.

 
X

Да помогнем на украинските деца!