Гешев пита МВР и МРРБ за Северната тангента и магистрала Хемус

OFFNews 06 март 2023 в 12:14 2111 1

Иван Гешев

Снимка БГНЕС/архив

Главният прокурор Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев е изискал цялата налична информация за установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната от министрите на МВР Иван Дермеджиев и на МРРБ архитект Иван Шишков, съобщиха от прокуратурата. 

Информацията е поискана във връзка с твърдения в медиите за извършени нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа, включително Северната скоростна тангента и магистрала „Хемус“.

Наличната в МВР и в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) информация следва да бъде предоставена в най-кратък срок. „Тя е от съществена важност и е определяща, за да може Прокуратурата на Република България да осъществи правомощията си за извършване на проверки по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), за образуване на досъдебни производства и провеждане на ефективни разследвания по реда на НПК“, се посочва в писмата на Гешев до Дермеджиев и Шишков. 

При установяване на достатъчно данни за извършени престъпления, материалите ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури с оглед преценка за реализиране на наказателна отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови