Момиченцето, което изпя "Дъга" преди 32 г., убито от кола на пешеходна пътека

Последна промяна на 08 октомври 2016 в 11:12 28524 5

Радослава Малякова - момиченцето, което през 1984 г. изпя песничката "Дъга", бе пометена и убита на пешеходна пътека от автомобил. Катастрофата е станала в края на юли. Радослава е била дълго време в болница и е починала преди дни.

За кончината на Радослава първо съобщи сайтът "Площад Славейков", а от последното й работно място - телевизия "България он ер" - потвърдиха информацията за OFFNews.

Една от най-жизнерадостните детски песнички - "Дъга", е композирана от Виктор Чучков, текстът е на Драгомир Шопов. Изпяват я 6-7-годишната слънчева Радослава и синът на Чучков Борислав на международния конкурс за детска песен "Златната монета" в Болония, Италия. Двамата печелят специалната награда на журито за най-добра чуждестранна песен.

Радослава е избрана да я изпълни заедно с Борислав след прослушване в Съюза на композиторите. Завели я композиторъти аранжор Стефан Рибаров и съпругата му Павлина Бешкова, пианистка.

Баща на Радослава е тонрежисьор, акустик, преподавал в Консерваторията. Тя също става тонрежисьор. Дълги години работи в телевизия „Евроком“, а от известно време e в „България он ер“. Борислав също не става певец, занимава се с кино.

Радослава е една от стотиците жертви, загинали на пешеходни пътеки. Това бе нейната последна черно-бяла дъга, коментира "Площад Славейков".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3496

5

2540

4

voododoll

08.10 2016 в 12:30

Израснал съм със Zecchino d'Oro (Златната монета) Хора на Антониано със диригент Мариеле Вентре. Песничката ми беше една от любимите, но чак сега разбирам че е българска...
А за самата новина не съм много сигурен, понеже наистина нищо няма в медийте досега.
Жалко