Момиче едва не се задуши с шала си, карайки картинг

OFFNews 06 октомври 2015 в 11:17 4689 6

Момиче едва не се задуши с шала си, карайки картинг

Момиче беше спасено в бургаската болница след инцидент, при който едва не се удуши. 

18-годишното момиче е постъпило в лечебното заведение на 30 септември, след като отишло да се забавлява на картинг писта в града.

Девойката била с шал, който при високата скорост се увива около гумата на колата и започва да я души. Девойката обаче успяла да разкъса плата, но получила сериозни увреждания.

Служители на картинга завели момичето в болницата почти без съзнание. Приета е в реанимация и по време на изследване за целостта на трахеята спира да диша. За да възстановят дишането, лекарите се опитват да отворят трахеята и с помощта на специална тръбичка да осигурят преминаването на въздуха. Оказва се обаче, че травмата е много по-тежка.

При операцията разкъсаната трахея и ларинкс са възстановени. Поставени са и дренове за разгъване на белия дроб, защото е имало опасност и от белодробно увреждане. В момента момичето е в съзнание, вече се движи самостоятелно, но още не може да говори. За пълното й възстановяване е нужно да се постави миниатюрна протеза, която да предпази оперираните тъкани от срастване и последваща допълнителна намеса.

„Благодарение на високия професионализъм на целия екип, болницата в Бургас за пореден път доказа, че е единствената болница в региона, способна да реагира навременно и адекватно за всеки спешен случай, пристигнал на нейна територия“, коментира изпълнителният директор д-р Георги Матев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите