Мехмед отишъл да краде, малката Дамла се събудила и той я удишил

OFFNews 21 декември 2017 в 13:53 19018 3

Майката на убитото седемгодишно момиченце Дамла дала в събота 50 лева назаем на племенника си Мехмед, а часове по-късно той влязъл в апартамента в блок „Слава“ в центъра на Момчилград да търси още пари.

В този момент, призори в неделя – 17 декември, обаче от шума се събудила 7-годишната му братовчедка. Мехмед удушил Дамла, а после облепил главата ѝ с тиксо.

Нямал време да тършува из жилището, избягал навън и се скрил. След 7.30 часа се появил в Спешното отделение на болницата в Момчилград. Тези признания направил 25-годишният мъж за жестокото убийство в Момчилград, съобщава 24Родопи.

Майката на Дамла 38-годишната Садет Муса бе освободена от ареста в 12.15 часа днес. Тя бе задържана по обвинение, че е оставила без надзор детето си

Жената е пусната, тъй като няма реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което Окръжната прокуратура няма основание да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Племенникът ѝ Мехмед е о обвинен за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

21.12 2017 в 15:22

...прав си,попе....колко ли нищожен трябва да бъде човек за да убие за пари,разбира се,тук не говорим за мръсниците по етажите на властта,начело с Мутрата....къде ли ще стигнем така...

15914

1

поп Дръвчо

21.12 2017 в 14:27

Да познаем: Мехмед не учи и не работи, за сметка на това употребява съставомерни вещества и/или играе хазарт. 50-те лева не са му дадени назаем, защото никой не е предполагал възможността да ги върне.

А майката е оставила детето само - познайте защо - за да отиде на работа. В което не би трябвало да има нищо лошо и детето е адекватно за оставяне само ама по някаква причина това се смята за престъпление.