Колата на Минеков не била целта на атаката, пожарът се пренесъл от друг автомобил, обяви МВР

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2019 в 12:40 6170 2

Колата на скулптора проф. Велислав Минеков не е била целта на атаката, а пожарът се пренесъл от друг лек автомобил, паркиран в съседство, обяви пред БНР началникът на Първо РПУ - София комисар Калоян Милтенов.

Инцидентът стана около 22.30 часа снощи. 

Автомобилът на проф. Минеков е бил паркиран пред малката кооперация в столичния квартал „Изток“. Когато забелязал, че колата му е в пламъци, скулпторът изскочил навън, за да изтегли автомобила и да се избегне възможността пламъците да се прехвърлят върху сградата. 

„Стъклата бяха строшени и очевидно вътре беше излят бензин. И така, както си гореше, влязох вътре, за да отдалеча колата от блока и другите съседни сгради - можеше да стане бедствие", разказа пред OFFNews проф. Минеков.

Според полицията обаче автомобилът на Минеков не е бил целта на атаката. 

„При пристигане на място се установява, че е запален лек автомобил „Алфа Ромео“ и вследствие на това запалване е обгорял и паркираният до него автомобил, марка „Опел“. По данни на експерта от пожарната, който е посетил местопроизшествието, пожарът е умишлен. Въпросният автомобил на господина е станал жертва на пламъците на другия автомобил, който е марка "Алфа Ромео", уточни Милтенов.

По думите му собственикът на запалената кола не е криминално проявен.

Комисар Милтенов допълни, че към момента в Първо РПУ няма подадени жалби от проф. Минеков за заплахи срещу него. Случаят се проверява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови