КАТ спря пререгистрацията на коли в София заради липса на табели

OFFNews 26 ноември 2015 в 13:27 4733 1

КАТ спря пререгистрацията на коли в София заради липса на табели

Заради ограничено количество регистрационни табели столичният КАТ спря временно да прави пререгистрация на автомобили. От МВР съобщиха за OFFNews, че проблемът ще засегне само случаите, при които има смяна на собствеността на автомобила. На всички останали коли, които са нов внос от чужбина, ще бъде извършвана регистрация.

От МВР обясниха, че хората, които искат да пререгистрират автомобил, трябва да подадат декларация на 15 гише в КАТ. Смяната на номерата им ще стане, след като от министерството решат проблема с недостига на табели. 

До тук се стигна, след като поръчката за доставка на табели беше спряна от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Поръчката беше обжалвана от досегашния доставчик на табели "Джи Ел Ем Системс", които досега бяха доставчици на табели. Договорът с фирмата изтече в края на август. 

Доскоро монополист при доставката на табели беше дружеството на МВР "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ), която по времето на Цветлин Йовчев беше прехвърлена към транспортното министерство. Оттогава МВР започна да обявява обществени поръчки за доставка на табели. 

За да реши проблема, МВР обяви, че купува спешно табели без провеждането на обществена поръчка. За това ще бъдат 

Заради липса на табели регистрацията на автомобили вече беше спряна във Варна. На 17 ноември от Областната дирекция във Варна обявиха, че спират първоначална регистрация на автомобили, транзитна регистрация, промяна на номер, зачисляване в региона на пътно превозно средство и възстановяване след прекратяване на регистрация.

От МВР обясниха, че липсата на табели се е отразила и на останалите дирекции в страната, но това, как ще бъде решен проблемът по места, зависи изцяло от ръководствата им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови