Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица (обновена)

OFFNews 30 март 2023 в 11:30 16262 7

Мястото, където е открита жената

Снимка БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ

Мястото, където е открита жената

Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица.

4 животни са нападнали 39-годишната жертва тази сутрин. Сигналът е получен около 8:00 часа.

Тялото й е намерено сутринта на черен път в покрайнините на града, като при първоначалния оглед са констатирани следи от разкъсни рани. Данните към момента сочат, че раните са били причинени от кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот. В него са установени три кучета, които към момента са под постоянен полицейски надзор, като е констатирано, че имат зацапвания по тялото.

Полицията издирва четвъртото куче.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново потвърдиха за OFFNews, че има открита жена на улица в града тази сутрин, като се предполага, че е нападната от кучета. 

Жената е била санитар в общинската болница в Горна Оряховица и се е прибирала от работа около 7 часа. Майка е на 15-годишно дете, предаде Нова ТВ. 

На място текат процесуални-следствени действия. Със случая се е заела Окръжната прокуратура. 

Извършени са множество процесуални действия - оглед на местопроизшествие в присъствието на наблюдаващия прокурор и съдебен лекар, разпити на свидетели, назначени са експертизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

7

dolivo

31.03 2023 в 12:20

Полицията да си влезе в ролята. Безобразия. Ако тази жена имаше мъж ловджия, знаете ли какво щеше да се случи с кучетата, собственика им, и къщата му?

1005

4

OceanOfGrey

30.03 2023 в 15:29

escrin, преди да напишеш двата си коментара, прочете ли статията? Кучетата са били домашни, което съвсем не е прецедент. Спомянм си много случаи на лошо нахапани от домашни кучета хора (включително и един завършил със смърт, точно от кане корсо, ob1), но не се сещам за случаи с бездомни. Не че съм против това да бъдат овладени бездомните животни по улиците, напротив. Просто казвам, че проблемът е съвсем другаде - в отглеждането на агресивни кучета от бойни породи. Колкото и да ми обяснявате какви били добрички питбулчетата, време е някои породи да бъдат забранени за отглеждане.

-1655

3

ob1

30.03 2023 в 15:25

Май не са бездомни, а някой кретен отглежда кане корсо или подобни...

936

2

escrin

30.03 2023 в 12:19

2007 и 2008 година прекарах в Англия, и там едно нещо ми направи доста силно впечатление. Бездомните градски животни бяха лисици. Нямаше кучета или котки. Оказа се, че всяко бездомно животно, което не е native за Британия, тоест кучета и котки например, се прибира в приют, където има точно една седмица някой да го потърси или пък да го "осинови". Ако това не се случи, на осмия ден следва евтаназия.

936

1

escrin

30.03 2023 в 12:12

Държава в Европа, част от Европейския Съюз, кандидат за Еврозоната, кандидат за Шенгенското пространство... а в нея хора биват разкъсвани от кучета на улицата.
:(