Две коли на жандармерията се удариха челно край Царево

OFFNews 13 октомври 2022 в 20:10 3430 2

Жандармерия

Снимка МВР - пресцентър-архив

Няма опасност за живота на пострадалите

Бургаската Районна прокуратура наблюдава досъдебното производство за катастрофата с участието на два джипа на Дирекция "Жандармерия", в която са пътували по двама служители. Двата автомобила са се ударили челно тази сутрин около 8:00 часа по пътя между Царево и село Извор. Вътрешният министър, цитиран от БТА, заяви, че няма опасност за живота на участвалите в катастрофата.

И четиримата жандармеристи са настанени в УМБАЛ Бургас. Единият е леко пострадал, останалите трима са с различни счупвания в отделението по "Ортопедия и травматология". Пред БНР-Бургас прокурор Мария Маркова заяви, че жандармеристите са били  командировани по границата от службата в Кърджали:

"Единият автомобил с двама жандармеристи се е прибирал от нощна смяна, към квартирите, където са отседнали и двамата служители. В другия автомобил са служители, които съответно е трябвало да застъпят дневната смяна. Инцидентът е станал на прав участък, при сравнително нормални атмосферни условия. Към момента се назначават съответните експертизи, разпитват се и свидетели, които са очевидци на катастрофата.

За съжаление и в двата автомобила жандармеристите са пострадали и се намират в УМБАЛ Бургас. На водачите са взети кръвни проби за наличие на алкохол или наркотици. Работи се по всички версии, сред тях е и вероятността за заспиване на единия водач, което е довело и до челния сблъсък между двата джипа, защото и това може да е причината, заради високия интензитет на натовареност.

Преглежда се и версията за евентуална техническа неизправност на някой от автомобилите, както и евентуална човешка грешка. Очакват се всички експертизи, тогава ще знаем повече и за скоростта, с която са се движили автомобилите. Състоянието и на четиримата не позволява да бъдат разпитани за случилото се, на някои се налагат и интервенции".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

2

DARTH VADER

13.10 2022 в 20:39

И ЗАЩО СМЕНИТЕ СЕ СМЕНЯТ В ДВИЖЕНИЕ...ПО КАКВА ПРИЧИНА,НОЩНИТЕ СА СИ ТРЪГНАЛИ ПРЕДИ ДА ЗАСТЪПЯТ ДНЕВНИТЕ....

УНИКАЛНИ ХОРА РАБОТЯТ ЗА СИГУРНОСТТА НИ;)))

8053

1

DARTH VADER

13.10 2022 в 20:36

...РЕЗУЛТАТИТЕ НЕ БИЛИ ИЗГОТВЕНИ...


ЧАКАМЕ ДА РАЗБЕРЕМ ПЪРВО,КОЙ НА КОГО Е ЧОВЕК...

ПОСЛЕ,ЩЕ ВИДИМ...