Двама загинали и трима ранени при тежка катастрофа в Кресна (галерия, обновена)

OFFNews 29 март 2015 в 09:15 8431 14

БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ

Двама загинаха, трима са ранени при катастрофа между мерцедес и пикап на главен път Е-79 в Кресна, предаде БГНЕС.

Инцидент е станал в 6:35 часа в центъра на град Кресна.

Пикап, излизащ от подлеза под жп линията, и пресичащ Е-79 в посока село Сливница, е ударен от джип мерцедес, движещ се по главния път в посока дефилето. Ударът от страната на водача на пикапа е страшен, тъй като мерцедесът най-вероятно се е движел с много висока скорост.

Ограничението на скоростта на Е-79 в територията на град Кресна е 50 км/час. Мерцедесът, след като удря пресичащия пътя му пикап, се преобръща странично няколко пъти, спира след 20-на метра на лявата си странична част. Мерцедесът остава на място. Удареният пикап се подпира на пътеуказателни табели.

На място загиват водачът на пикапа и още един пътник от него, които са на 49 и 60 години. Двамата са били работници от град Кресна.

Двама пострадали - 24-годишна жена от мерцедеса и 49-годишен мъж от пикапа са транспортирани до МБАЛ-Благоевград, състоянието им не е тежко. Мъжът е с фрактура на ръка и други контузии, момичето е с комоцио и контузии. В момента са на скенер в МБАЛ-Благоевград.

Полицията е на място и разследва случая. По неофициална информация има употреба на алкохол от страна на пътуващите в единия автомобил

Пътят за товарните автомобили към момента е затворен. Леките автомобили минават по обходен маршрут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!