Ден на траур в Симитли заради убития на „Струма” работник

OFFNews 28 юни 2015 в 08:51 4750 2

Днес в община Симитли е обявен ден на траур в памет на 47-годишния Николай Чивиев, който беше пребит до смърт в петък на строящата се отсечка на автомагистрала "Струма".

Погребението на Чивиев ще бъде в София.

Показанията, които са били дадени от свидетели на убийството, са били достатъчни, за да бъдат разпознати нападатели. Единият вече се е предал в полицията в Сандански.

Другият - Емил Чачев Първанов, известен в криминалните среди като Ембака, все още се издирва. Той е известен на полицията. През 2008 година Първанов е основният заподозрян за убийството на Георги Вранчев- Вранчо. Тогава не са събрани събрани достатъчно доказателства.

Чивиев беше жестоко убит в петък, когато двама мъже се опитали да преминат с автомобил през забранения за движение участък. 47-годишният мъж догонва нарушителите със служебния автомобил. При завъртането двете коли леко се удрят. При опита да им обясни, че не могат да минат по пътя, Николай Чивиев е нападнат и пребит. Удар по главата с твърд предмет се оказал фатален, съобщава бТВ.

47-годишният мъж бил служител на фирма "Агромах", която изпълнява участъкът на магистралата от Сандански до Кулата и е отговарял за охраната на трасето, по което се полага асфалтовата настилка.

По информация на управителя на фирмата Методи Бачев, който е роднина на убития, преди да постъпи на работа, Чивиев е служил 17 години във Френския легион.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови