Бой и стрелба в Средец между две колекторски фирми за 140 лв.

OFFNews 14 април 2020 в 14:33 6573 0

Истински екшън се разигра в град Средец около 16:25 часа вчера. В града са се били и стреляли два екипа на колекторски фирми от София и Ямбол за дълг от 140 лв., съобщиха от полицията в Бургас.

В местното РПУ бил получен сигнал за сбиване между няколко мъже. На място полицаите открили двама служители от софийска колекторска фирма (на 31 г. и на 56 г.), както и други двама колектори от Ямбол (на 35 г. и 36 г.).

Софийският екип посетил адреса на 23-годишен длъжник и докато разговаряли пред дома му, дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си. Младежът бил длъжник и на двете фирми и разправията започнала пред кого да се издължи първо.

Спорът прераснал в сбиване, като 31-годишният кредитосъбирач от софийската фирма стрелял два пъти в краката на конкурентите, но без да ги засегне. Двамата служители от София са задържани за 24 часа.

Законнопритежаваният пистолет бил иззет от полицията, както и двете гилзи. Разпитани са и свидетели, а по случая е започнало разследване за хулиганство.

По същото време в Сливен пък е задържан 65-годишен пенсионер, който решил да печели на гърба на кризата от коронавирус.

В полицията бил получен сигнал от гражданин за разлепени обяви със съмнително съдържание. Униформените проверили и се оказало, че на различни места в града са разлепени обяви, предлагащи помощ против вируса срещу 20 лв. Посочена била и пощенска кутия, където да се оставят парите.

Полицаите хванали извършителя и той е задържан за 24 часа преди да успее да измами някой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!