Боян Петров излезе от комата, прогнозират пълно възстановяване (обновена)

OFFNews 24 август 2016 в 14:06 39248 3

Алпинистът Боян Петров излезе от комата и вече диша сам. Това потвърдиха пред OFFNews от Военномедицинска академия, където е настанен. 

Петров беше приет в болницата вчера заедно с еколога от "Зелените" Андрей Ковачев, след като бяха блъснати от кола, шофирана от румънка, в Кресненското дефиле.

Боян Петров беше приет с черепно-мозъчна травма, с хематом, фрактурирани ребра, с белодробна контузия и беше поставен в медикаментозна кома и на командно дишане. Ковачев беше приет в също в реанимацията на болницата с мозъчно-черепна травма.

След като лекарите са спрели лекарствата за медикаментозната кома, Петров се е събудил няколко часа по-късно, напълно контактен и адекватен, казал е, че е гладен, обясни доц. Евелина Одисеева, началник на реанимацията във ВМА, на извънреден брифинг.

По думите ѝ всичко това се приема за добър знак. 

Той има уникален организъм, подчерта доц. Одисеева. 

Боян Петров има нужда от операция на подбедрица, която най-вероятно ще бъде направена в петък. 

По отношение на черепно-мозъчната травма, тя обясни, че хематомът не е нараснал и не дава сериозно отражение на възприятията му. 

Андрей Ковачев, който също се намира във ВМА, е контактен и адекватен. Вчера той не си е спомнял изобщо случката, но тази сутрин е започнал да си припомня различни сцени. 

Според доц. Евелина Одисеева прогнозите са доста добри и се очаква двамата да се възстановят напълно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12212

3

terorero

24.08 2016 в 17:27

Давай Съни, още дълги години да качваш и да вдъхновяваш хората! Толкова подкрепа и то съвсем спонтанна не помня отдавна някой да е получавал..нито помня някой да я е заслужавал повече отколкото именно Боян Петров. Голям алпинист и още по-голям човек!

12636

2

prascho

24.08 2016 в 16:19

Владо, благодаря за добрата новина и за редовната информация по случая.

Боян е железен - ще се справи и с това, и ще си осъществи проекта 14х8000.
 
X

Да помогнем на украинските деца!