Бащата на пребитото момче в Плевен: Изписаха го от болницата, едва яде

OFFNews 14 февруари 2023 в 09:52 1923 3

Костадин Недялков

Снимка Скрийншот

Костадин Недялков, баща на пребития Емил

19-годишният младеж, който беше пребит пред заведение в събота в Плевен, вече е изписан от болница. Това каза бащата на момчето Костадин Недялков пред bTV.

Той добави, че не е достатъчно да се отстранят тримата полицаи, които са били сина му. По думите му е нужно да се задържат всички, участвали в побоя и да има справедливост.

Бащата на пребития Емил момче обясни, че той едва яде, но вече е вкъщи. Той заяви, че е гледал видео кадрите от дискотеката и общинските камери.

"Там се вижда, че двете компании, тази на сина ми от двама души и четирима, които се оказва, че са чужденци, имат някакви пререкания. Започва бутане. След това идват шестима души, от които петима полицаи. Единият започва да се бие със сина ми, а другият полицай нокаутира приятеля му. Той пада на земята и не става, след като се сбива със сина ми. Ясно се вижда на камерата, че сина ми сваля ръцете си. Изглежда вече разбира, че това не е човек от групата на чужденците. Може би по някакъв начин те са му казали“, каза Костадин Недялков.

Той добави, че според него полицаите са искали да убият сина му, защото момчето е спряло да се бие, а те са продължили да го удрят. Освен това синът му е е бил в безсъзнание за две минути.

Инцидентът става на 11 януари, събота призори, на излизане от дискотека се сбиват две компании. Намесват петима цивилни, за които впоследствие е установено, че са полицаи. Трима служители на реда ще бъдат временно отстранени от работа заради превишаване на права и неправомерна употреба на сила. По случая е образувана дисциплинарна проверка. Според свидетели младежът е бил обезобразен и е било трудно да бъде разпознат.

Сигналът в полицията е подаден от семейството му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3700

3

опетков

14.02 2023 в 11:07

За сетен път се убеждаваме, че когато са без униформи нашите полицайчета са си чисти мутри. Все пак остава някаква неяснота от обясненията на бащата. Това, което разбрах от написаното е, че синът му е ударил и "нокаутирал" едното полицайче, след като то е нокаутирало авера му. Така че има известна причина за побоя, която не ги оправдава по никакъв начин. Интересно е и дали са се легитимирали като полицаи, преди да се намесят.

-295

2

Vitorio

14.02 2023 в 10:00

Въпросът е един, ще им вземат ли оръжията на тези изверги, или ще им ги оставят за да се "защитават" срещу обикновените простосмъртни-невъоръжени хора?
Щом тези мръсници са били толкова злобни, при условие че са празнували "повишение", как биха реагирали сега когато са лишени от 20 заплати и максимална пенсия?!
Нека позная, някой съсед ще започне да ги дразни и ще го гръмнат...
 
X

Да помогнем на украинските деца!