Отстраняват трима полицаи заради пребития пред дискотека младеж в Плевен

Четири месеца ще разследват кой точно е пребил 19-годишния Емил

OFFNews 13 февруари 2023 в 15:47 6657 2

Демерджиев и Вътов

Снимка mvr.bg

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Веселин Вътов

Най-малко трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството след случая с пребит 19-годишен младеж пред дискотека в Плевен.

Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен старши комисар Веселин Вътов, цитиран от БТА. 

В неделя вечерта бащата на пострадалия младеж Емил - Костадин Недялков, съобщи във Фейсбук за побоя. "Бил е труп на плочките - обезобразен", обясни Недялков и посочи, че нападателите са полицаи. "Тези убийци няма как да ги наричам полицаи", категоричен е бащата. 

По думите му тече разследване по случая, правят се разпити и се преглеждат записи от камери. "Установени са полицейските служители, намесени в конфликта. Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа", каза директорът на ОДМВР.

Комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни.

"Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито", допълни той.

С негова заповед по случая е образувана дисциплинарна проверка, която трябва да приключи в четиримесечен срок. Директорът на ОДМВР обаче обясни, че срокът ще бъде скъсен.

По-рано днес от Районната прокуратура в Плевен днес съобщиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в конфликта лица, както и служителите на ОДМВР в Плевен. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

По делото предстои изследване на запис от камери, разпити на свидетели и установяване на други очевидци. Ще бъдат потърсени и италиански граждани, с които 19-годишният младеж вероятно първоначално е бил в конфликт. Ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев също коментира случая. В Благоевград той заяви, че е разпоредил възможно най-бързо да завърши проверката.

"Аз ще следя движението на тази проверка, ако има нужда да се намеся, ще се намеся“, каза той. Демерджиев добави, ме очаква бърз и категоричен резултат: "Ако има служители, които са допуснали нарушение или нещо повече, незабавно очаквам да бъдат санкционирани".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

PaulPierce

13.02 2023 в 19:02

След този случай, след случаите на полицайката Симона и мъжът и, след случая на полицаите съпровождали пияният, смазал французите, след полицайката с багажник пълен с трева, какво точно предприе другаря Радев?

1067

1

StinkingSonOf

13.02 2023 в 17:06

Ако има нужда да се покрие някого, Демерджиев ще се намеси. Спокойно.