Баща държа сина си като заложник, заплашваше да го убие

OFFNews - Бургас 22 юни 2017 в 16:34 10894 2

Снимка gramofona.com

Полицията извежда бащата от жилищния блок

Заложническа криза продължи близо 20 ч. в бургаския комплекс „Славейков“.

Около 19 ч. вчера, на телефон 112 се получава сигнал за семеен скандал. Ситуацията е била критична, поясни началникът на ОД на МВР Калоян Калоянов.

Съпругът е заплашвал да нарани себе си и 3 – годишният си син, във връзка със скандал с майката. Успели са колегите да изведат съпругата му, като той е контролирал през цялото време детето. Имало е реална опасност да изпълни това, което е заплашвал. След което се е барикадирал с подръчни мебели, заковаване на вратата“, добави Калоянов.

36 – годишният мъж е заплашвал, че ще намушка детето, като пред полицаите, за да докаже намеренията си, опрял кухненски нож в гърлото му. В апартамента е била и 75 – годишната баба на момчето. Бургазлията е казал на полицаите, че има и огнестрелно оръжие и взривни вещества.

Екипи на МВР са дежурили цяла нощ, а с мъжа са работили психолози и полицаи.

Около 14:30 днес, екип от „Специализираните полицейски сили” щурмувал апартамента през терасата и успели да изведат невредими детето и баба му.

При акцията на полицията няма пострадали, мъжът е арестуван, образувано е досъедбно производство. По неофициална информация, той бил наркозависим, възможно е да бил изпаднал в абстинента криза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови