Автобус на градския транспорт в София се удари в стълб, двама са ранени

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2015 в 21:26 6710 5

Автобус на градския транспорт навлезе в насрещното на бул. „Черни връх“ в София и се удари в стълб, съобщи „24 часа“.

Автобусът се е движел по линия 10ТМ.

Пострадали са двама пътници.

Причината за инцидента е, че спирачките отказали. Това се е случило, когато превозното средство идвало от ул. „Кораб планина“ и се спускало по „Черни връх“.

Шофьорът предупредил пътниците да се придвижат към задната страна на автобуса. От крайна дясна лента преминал в лявата, а след това в локалното с идеята да убие скоростта. Накрая се забил в стълб.

Един от ранените пътници е откаран с линейка в болница. След прегледа е установено, че не е пострадал тежко.

Другият ранен пътник е жена. Тя е отишла в болница със собствен транспорт.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2015 в 19:14

Столична община се интересува само от приходите- събират пари от синя и зелена зона, създадени с някаква безумна наредба, а когато нещата опрат до разходи за поддържане на нормално техническо състояние на автобусите- пари няма.
ОСТАВКА за Фандъкова и цялата пасмина в СО.

23.02 2015 в 23:26

Да, прави са хората. И аз съм се возил по тази линия.
И наистина е късмет, и може би трябва да сме благодарни на шофьора, защото по това нанадолнище такава беля е можело да стане, че да влезем в международните новини...
А спомняте ли си случая в Ямболско преди години?
Явно никой не си вади поука!

23.02 2015 в 23:20

Докъде сме стигнали. Не е нормално, поне десет минути се спирах да го напиша, в 2015 на един автобус в Европа да му откажат спирачките и да се радваме, че има само наколко ранени.
Проклълната държава сме колеги да не се оправдаваме и да си вярваме. В една нормална държава ще има оставки и реални присъди, тук трябва да наградим шофьора задето е спасил и други от ......

23.02 2015 в 23:03

Живея много близо до бул. Черни връх, всеки ден виждам какво представлва автобус 10ТМ. Това е един от най-старите, разнибитени, разпадащи се автобуси, които съм виждала все още да се движи. Нормално е да не му работи спирачката и не само, аз дори се чудя как успява да запали! Като се вземе предвид ситуацията смятам, че шофьорът е реагирал адекватно (до колкото е възможно), но все пак 2-ма са ранени, което е много, при все, че изобщо не бива да има подобни случки. Кой изобщо допуска автобуси на по 50 години да се движат и защо?! Защо трябва някой да пострада (или по-лошо), за да може да се случи нещо?! Защо все трябва да опре нож до кокала?! Надявам се пострадалите да се оправят бързо...и също се надявам някога да се отървем от тъпите псета, които ограбват държавата от всякъде, било то откъм градки трансопрт, образование, култура или каквото и да е ....

23.02 2015 в 22:27

Ами нормално, като гледам всеки ден какви са 2/3 от автобусите, които са сложили по тази временна линия ми се доревава..