Ало бандитите с нова схема, вербуват възрастни за агенти под прикритие

Последна промяна на 04 март 2016 в 09:49 3431 3

Телефонните измамници изобретиха нова схема, като мними полицаи те вербуват по телефона възрастни хора за агенти под прикритие. 

Ало бандитите убеждават старците, че разполагат с информация, че ще ги измамят, затова трябва да съдействат. След предупреждението звъни друг измамник, който лъже жертвата, но тя е подготвена, че това ще се случи и трябва да се подчини, уж за да спипат полицаите мошениците. Накрая жертвата хвърля парите през прозореца, съобщи Нова тв.

„Измамниците никога не се разкайват за престъпленията. Те могат да измамят и най-близките си хора, без да им мигне окото. Остават такива докрай”, коментира адвокат Марин Марковски. „Измамникът винаги ще измисля нови схеми на действие. Те са дръзки и нахални, а същевременно чаровни, затова хората им се доверяват, а възрастните хора още по-лесно”, посочи той.

"Понякога полицията се отнася небрежно и мързеливо, когато някой се обади и изрази подозрение, че искат да го измамят", каза още адвокат Марковски.

По думите на колежката му Ивета Анадолска измамникът по принцип е чаровник, умее да спечели доверието. Според нея схемите на телефонните измамници могат да бъдат пресечени с превантивни действия. „На възрастните хора трябва да се обясни, че полицията не действа по тези начини, не могат по телефона да го вербуват за агенти”, коментира тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2016 в 10:22

Веднъж се обадиха телефонни измамници на стационарния служебен телефон. Обадих се на 112, оттам ме свързаха с полицията. Те ми казаха, че нищо не могат да направят. Така че, ако някой много активно твърди, че ще прави акция и е полицай, със сигурност е измамник - ние такава активна полиция нямаме:)

04.03 2016 в 10:21

чаровниците оперират предимно през стационарни телефони.

04.03 2016 в 10:20

„Измамниците никога не се разкайват за престъпленията. Те могат да измамят и най-близките си хора, без да им мигне окото. Остават такива докрай”, коментира адвокат Марин Марковски.


Най-обичам дебелата, гнусна, аморална свиня като започне да ръси философия.