Ало бандитите с нова схема, вербуват възрастни за агенти под прикритие

OFFNews 04 март 2016 в 09:49 4196 3

Телефонните измамници изобретиха нова схема, като мними полицаи те вербуват по телефона възрастни хора за агенти под прикритие. 

Ало бандитите убеждават старците, че разполагат с информация, че ще ги измамят, затова трябва да съдействат. След предупреждението звъни друг измамник, който лъже жертвата, но тя е подготвена, че това ще се случи и трябва да се подчини, уж за да спипат полицаите мошениците. Накрая жертвата хвърля парите през прозореца, съобщи Нова тв.

„Измамниците никога не се разкайват за престъпленията. Те могат да измамят и най-близките си хора, без да им мигне окото. Остават такива докрай”, коментира адвокат Марин Марковски. „Измамникът винаги ще измисля нови схеми на действие. Те са дръзки и нахални, а същевременно чаровни, затова хората им се доверяват, а възрастните хора още по-лесно”, посочи той.

"Понякога полицията се отнася небрежно и мързеливо, когато някой се обади и изрази подозрение, че искат да го измамят", каза още адвокат Марковски.

По думите на колежката му Ивета Анадолска измамникът по принцип е чаровник, умее да спечели доверието. Според нея схемите на телефонните измамници могат да бъдат пресечени с превантивни действия. „На възрастните хора трябва да се обясни, че полицията не действа по тези начини, не могат по телефона да го вербуват за агенти”, коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!