МВР проверява 34 души без лични карти и адресна регистрация в Орландовци

OFFNews 15 юни 2015 в 11:54 3497 2

МВР проверява 34 души без лични карти и адресна регистрация в Орландовци

34 души са отведени във Второ районно управление на СДВР след сблъсъци в събота и неделя в кв. "Орландовци".

Има четирима задържани до момента, като на двама от тях са наложени 72-часови мерки за неотклонение, които вече са с обвинения от прокуратурата за причинени леки телесни повреди на повече от едно лице.  

„През изминалата нощ ситуацията в кв. „Орландовци” е спокойна. Това се дължи и на осигуреното полицейско присъствие, организирано със сили на СДВР и жандармерията”, заяви на брифинг директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски.

Един човек е с полицейска мярка за срок до 24 часа, а четвърти участник е задържан тази сутрин след проведена специализирана полицейска акция.

От МВР обмислят варианти за изпращане на допълнителни сили, като ще се търси баланс, така че да не се наруши охраната по Черноморието и малките населени места.  

Част от задържаните тази сутрин са били без документи за самоличност, а други - без адресна регистрация. От тях има и заподозрени като съпричастни в случилото се в събота и в неделя вечерта. Издирва се още един човек, който по свидетелски показания е пряк участник във възникналия инцидент.

Полицията вече е установила контакти и с двете страни в конфликта, но работата на полицията се затруднява от факта, че протестът няма изявен лидер, организатор или инициативен комитет. 

„Ежедневно се извършват проверки за незаконни постройки в квартала, 14 са описани към настоящия момент с изяснени собственици, подадени към ДНСК”, посочи районният кмет на район „Сердика“ Тодор Кръстев. Продължава се по процедура съгласно Закона за устройство на територията. Районният кмет съобщи, че след обсъждане със столичния кмет Йорданка Фандъкова, започва поетапно изграждане на видеонаблюдение в конфликтните точки в квартала. Ще бъде поискано и по-голямо полицейско присъствие, за да се гарантира спокойствието и сигурността на жителите на квартала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!