11 загинаха заради ураган в Централна Европа (галерия)

ОFFNews 01 април 2015 в 21:42 6645 0

Снимка:ДПА

Най-малко 11 души загинаха, след като ураган премина през Централна Европа. Бурята е предизвикала хаос и е оставила без ток хиляди хора, съобщиха властите. 

7 души са загинали в Германия, където бурята "Никлас" се прерасна в ураган в някои региони със скорост на вятъра от 190 км/час. Трима души са били убити от паднали дървета, още толкова са загинали заради заледени пътни участъци, а един е бил премазан от срутила се върху него стена, посочва Франс прес.

На летището във Франкфурт се очакват закъснения и анулирания на десетки полети. Около 1300 пътници трябваше да прекарат нощта в хотели, след като над 180 полета бяха отменени. В Хамбург лошото време доведе до отмяната на 63 полета.

В Австрия 63-годишен мъж е намерил смъртта си, падайки от стълба, докато опитвал да си поправи покрива, а тригодишно момиченце е било ранено от паднало върху него дърво.

"Никлас" предизвика смърт и в Швейцария, където дърво се стовари върху 75-годишен моторист. Ураганът е ударил и Полша, откъдето засега няма съобщения за жертви.

По данни на Германската метеорологична служба "Никлас" е една от най-силните бури, връхлетели страната през последните 30 години. Полицията и пожарната продължават да разчистват пътищата. По магистралите се образуваха големи задръствания заради преобърнали се камиони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови