Десислава Иванчева в платен отпуск в ареста, определила за и.д. кмет на Младост Клисуров

OFFNews 22 април 2018 в 07:29 10047 1

Кметът на Младост Десислава Иванчева, която Специализираният съд остави за постоянно в ареста за взимане на подкуп, е подала заявление за платен отпуск, останал й от 2017 г. В нея тя е посочила за изпълняващ длъжността й кмет заместника си Владимир Клисуров, научи OFFNews. 

Документът е подаден в петък - в "Човешки ресурси" на Столична община, донесен е от кантората на адвокат Марин Марковски, който е защитник на Иванчева в съдебния процес срещу нея. С мярка задържане под стража са и другите двама обвиняеми - заместничката й Биляна Петрова и посредника при предаването на сумата от 70 000 евро Петко Дюлгеров. 

Иванчева заяви в съдебната зала, че целта на корупционния скандал е да бъде отстранена, за да бъде поставен на мястото й другият й заместник Румен Русев. Тя не информира обаче, че вече е определила Клисуров за и.д. кмет на "Младост". След ареста на Иванчева и Петрова, Клисуров ги защити във фейсбук. 

Надявам се Деси и Биляна да издържат на това, което предстои. Всички знаехме, че е въпрос на време Иванчева да бъде сготвена. Не познахме само с времето. Смятахме, че ще изчакт края на Европредседателството, но Той реши да си хвърли бомбата и да си направи страхотен пиар. Видите ли, сочите с пръст Румъния, че ловят корумпирани, и тук го правим и ловим районни кметове с пачки по колите. Убеден съм, че накрая ще бъдат оправдани и поне от Страсбург ще получат заслужено обезщетение за това, което свършиха не само за „Младост”, но и за София. Предполагам, че ще има още „заловени” с подкупи, загубили работата си и т.н., но важното е да устоим на бурята, написа Клисуров. 

Десислава Иванчева не е с прекратени пълномощия като кмет и има право да посочи кой да я замества, докато е в отпуск. Най-вероятно тя ще използва и отпуска си за тази година, ако на втора инстанция Апелативният специализиран съд не й определи по лека мярка за задържане. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови