Временният шеф на ''Александровска'' става постоянен, доц. Оскар няма да е в борда на болницата

OFFNews Последна промяна на 09 август 2021 в 13:19 3484 0

Назначеният временно за изпълнителен директор на "Александровска" болница д-р Атанас Атанасов спечели конкурса на Министерството на здравеопазването и става постоянен неин шеф.

Това става ясно от публикуваните в петък след работно време резултати в сайта на здравното ведомство. Атанасов е получил по-висока оценка от уволнения директор проф. Борис Богов - съответно 5,38 и 4,93. 

Д-р Атанасов беше назначен от здравния министър д-р Стойчо Кацаров в началото на юни, след като министърът смени цялото ръководство на болницата. Това стана след сигнал на представителя на държавата в Борда на директорите доц. Александър Оскар за финансовото състояние на лечебното заведение. 

Дни по-късно доц. Оскар подаде оставка. В приключилия вече конкурс той кандидатства за същата позиция, но е получил оценка 4,78, въпреки че е доразвил концепцията си спрямо първоначалната, която е била оценена с "отличен" при предишното му влизане в Борда. На първо място е Веселина Петрова с оценка 5,35, която става представител на държавата в Борда.

В коментар за OFFNews доц. Оскар поздрави д-р Атанасов за успеха. "Считам, че той има всички качества, за да бъде успешен директор", увери той и изрази разочарованието си от начина, по който е бил оценен. "Вярвах, че се боря за справедлива кауза, за промяна на модела на управление в полза на обществения интерес", коментира той.

Вписването на новото ръководство, назначено от Кацаров, няколко пъти претърпя крах. Софийският градски съд го спря, докато старото обжалва освобождаването си. Преди това Агенцията по вписванията отказа да регистрира новото ръководство с мотива, че има противоречия в акта на здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

През юли доц. Оскар съобщи, че Търговският регистър е вписал новото ръководство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови