Стартират конкурсите за ръководства на Лозенец и Александровска

OFFNews 14 юли 2021 в 11:28 1025 0

Министерството на здравеопазването обяви конкурсите за членове на Съветите на директори на УМБАЛ „Лозенец“ и УМБАЛ „Александровска“. Срокът за подаване на документите е 29 юли 2021 г.

Преди месец здравният министър д-р Стойчо Кацаров смени ръководствата на болниците, избрани с конкурси през март и назначи временно управляващи до провеждането на нови конкурси.

В УМБАЛ „Лозенец“ Съветът на директорите е в състав доц. д-р Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев, а в УМБАЛ „Александровска“ - д-р Атанас Атанасов, проф. Румен Стоилов и Гергана Андреева - Сотирова.

В началото на юни юни Агенцията по вписванията отказа да впише новия Съвет на директорите на УМБАЛ „Александровска“ заради констатирано противоречие, че в един и същ документ се твърди, че от една страна е налице проведен конкурс, а от друга страна - че заявените за вписване членове на съвета на директорите се назначават за срок до провеждане на конкурс.

Отказът за болница „Лозенец“ пък беше постановен заради това, че регистърното производство е спряно до приключване с влязъл в сила съдебен акт по производството, образувано пред Софийски градски съд.

Вследствие на тези откази служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров настоя правосъдният министър да направи проверка в агенцията и да отстрани директора й, ако установи нарушения.

Директорът на Агенцията по вписванията Габриела Козарева беше действително сменена с Даниела Митева, заради нарастване на броя необработените годишни финансови отчети, като към момента на смяната те достигали 1 млн. заради невъвеждането на електронната система и забавяне на регистъра за пълномощниците.

По-късно ръководствата и на двете лечебни заведения бяха вписани в регистъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!