Великобритания тества масово населението си за антитела срещу COVID-19

OFFNews 22 август 2021 в 20:27 2696 1

Снимка Pixabay

Тестове за антитела ще бъдат предлагани масово на британското общество за пръв път по нова програма, която цели да се установи каква естествена защита имат след заразяване с коронавирус, съобщава Би Би Си.

Правителствената схема предвижда хиляди да бъдат тествани всеки ден.

Всеки на възраст над 18 г. ще има възможност да се включи, когато прави PCR тест, считано от вторник. На 8000 с положителни за COVID-19 резултати ще бъдат изпратени два теста за антитела, които могат да приложат в домашни условия. Здравният министър Саджид Джавид уверява, че ще е бързо и лесно. Първата проба - с вземане на кръв от пръста - трябва да бъде взета възможно най-рано след установяване на положителния резултат, преди тялото да изработи антитела. Вторият тест трябва да бъде направен 28 дни по-късно и да измери генерираните антитела в отговор на заразата.

Британската агенция за здравна сигурност ще управлява програмата. Главният ù изпълнителен директор д-р Джени Хариес коментира, че планът ще помогне на Обединеното кралство да придобие "жизненоважна представа" за влиянието на ваксинационната програма и имунния отговор към различните COVID варианти.

Джавид уверява, че ваксинационната програма изгражда "солидна защитна стена", а включването в програмата за проверка на антителата ще увеличи разбирането за COVID-19 в страната и внимателното връщане към нормалния начин на живот.

Масовото тестване на антитела ще даде информация и за групите хора, които не развиват имунен отговор след заразяване с коронавирус.

Досега тестове за антитела са били използвани във Великобритания, но в ограничени количества, основно за хора, включени в проучвания.

В неделя в кралството са регистрирани 32 253 нови случаи и 49 починали, които са дали положителен тест за COVID-19 през последните 28 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1867

1

qwertyuiop

23.08 2021 в 01:42

Хаха, това ще е много интересно, предвид факта, че т.нар. "ваксини срещу ковид" не правят антитела. Все пак не очаквам истината да лъсне.
 
X

Да помогнем на украинските деца!