След уволнението на шефа на Окръжна болница смениха и останалото ръководство

Последна промяна на 15 юни 2015 в 15:28 4054 4

След като в петък на Общо събрание на акционерите беше уволнен директорът на Окръжна болница в София д-р Димитър Димитров, днес стана ясно, че е бил сменен и целият Борд на директорите на болницата, съобщи БНР.

Бордът на директорите на лечебното заведение ще се състои вече от трима, а не от петима души. Това ще са доц. Божидар Финков, д-р Стефан Ковачев и доскорошния директор на болницата в Хасково д-р Славчо Близнаков.

За смяната на директора на Окръжна болница в края на миналата седмица съобщи Българската стопанска камара. От БСК определиха смяната на Димитров като безпринципен и лишен от аргументация персонален натиск.

Поискахме коментар от здравното министерство, откъдето обаче все още чакаме отговор.

Пред БНР от министерството са заявили, че няма да дават становище по въпроса, защото смяната на ръководството на болницата е в правомощията на Общото събрание и затова ведомството няма никакво отношение към решенията на събранието.

Още преди няколко месеца здравният министър обяви, че предстоят промени в ръководствата на три големи болници – Окръжната болница в София, варненската „Св. Марина“ и пловдивската „Св. Георги“, които въпреки инструкциите са държали почти всичките си пари в КТБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.06 2015 в 18:36

доц. Божидар Финков - стентаджията. сега и на болните от шизофрения или псориазис или акне ке им а бучва неколко стентчета, по клинична пътечка за има-нема десетина илядо левчета.

15.06 2015 в 22:00

Още една "свещена крава" ли..? Голям вой от БСК.
Да си ходят... и ако може преди комунизмът да си е отишъл!
Време и живот не ни остана да ви чакаме, БЕ!

15.06 2015 в 16:32

В повечето болници, включително в МУ София комунизма не си отишъл все още. Ако се разровите пък в университета какво чудо е.....

15.06 2015 в 16:01

"...които въпреки инструкциите са държали почти всичките си пари в КТБ. " Дори само това е достатъчно. Борд на директори от слуги си имали.