След уволнението на шефа на Окръжна болница смениха и останалото ръководство

OFFNews 15 юни 2015 в 15:28 4984 4

След като в петък на Общо събрание на акционерите беше уволнен директорът на Окръжна болница в София д-р Димитър Димитров, днес стана ясно, че е бил сменен и целият Борд на директорите на болницата, съобщи БНР.

Бордът на директорите на лечебното заведение ще се състои вече от трима, а не от петима души. Това ще са доц. Божидар Финков, д-р Стефан Ковачев и доскорошния директор на болницата в Хасково д-р Славчо Близнаков.

За смяната на директора на Окръжна болница в края на миналата седмица съобщи Българската стопанска камара. От БСК определиха смяната на Димитров като безпринципен и лишен от аргументация персонален натиск.

Поискахме коментар от здравното министерство, откъдето обаче все още чакаме отговор.

Пред БНР от министерството са заявили, че няма да дават становище по въпроса, защото смяната на ръководството на болницата е в правомощията на Общото събрание и затова ведомството няма никакво отношение към решенията на събранието.

Още преди няколко месеца здравният министър обяви, че предстоят промени в ръководствата на три големи болници – Окръжната болница в София, варненската „Св. Марина“ и пловдивската „Св. Георги“, които въпреки инструкциите са държали почти всичките си пари в КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews