Швейцарска седмица "Иновации за здраве" започва в НДК

Форум и изложба представят иновациите в здравеопазването и медицинските технологии

OFFNews 26 септември 2019 в 11:40 1198 0

Снимка Архив

Първата Швейцарска седмица "Иновации за здраве" в София (26 септември – 9 октомври 2019) представя авангардни иновации, чиято цел е да дадат силен цифров тласък за развитието на българското здравеопазване.

Днес (26 септември) се открива фотоизложбата „Иновации за здраве”. Изложбата, разположена в парка пред Националния дворец на културата, представя швейцарските постижения, ноу-хау и иновации в здравеопазването, медицинските технологии, фармацията и храните.

По-късно днес посланикът на Швейцария Берсе Коен ще открие форума "от болноЛЕЧЕНИЕ към ЗДРАВЕопазване чрез дигитализация".

Очакват се над 300 предприемачи, новатори и лидери в дигитализацията на здравеопазването от България. Ще бъдат представени работещи решения в дигиталното здравеопазване в различни направления като системи за управление на грижите, големи данни и анализ, телемедицина и мобилни здравни технологии, диагностика, приложение на лекарствени терапии, киберсигурност, обществено здраве, управленски практики.

За девета поредна година Швейцария е определена като най-иновативната страна в света. Като глобален хъб на био технологичните иновации Швейцария е в челото и на блокчейн технологиите в здравния сектор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови