Състоянието на пострадалите край Резово е стабилно

OFFNews 06 април 2022 в 09:10 1056 0

Състоянието на пострадалите в катастрофата с военен камион край Резово е стабилно, съобщиха от университетската болница в Бургас. В лечебното заведение са приети четирима афганистанци и двама българи.

"Един афганистански гражданин е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима са хоспитализирани в неврохирургията с травми на гръбначния стълб. И двамата български граждани, които са военни, са настанени в неврохирургията с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош, те са на 42- и 23-годишна възраст. Няма опасност за живота им, контактни са", заяви д-р Светослав Тодоров, заместник-директор на държавната болница в Бургас по БНТ.

Предстои да бъдат изписани в близките дни след допълнителни изследвания. Очакват се резултатите от тестовете за алкохол и наркотици. По информация на военните не става въпрос за техническа повреда.

На 5 април камион на Въоръжените сили катастрофира и падна в река Велека, докато се придвижваше от Резово към Граматиково.

ЗИЛ с арестувани мигранти падна в река Велека, загинали са двама афганистанци

От Министерството на отбраната съобщиха, че екипът в катастрофиралия камион е изпълнявал "задача по логистична поддръжка на силите и средствата на МВР по охрана на българо-турската граница". 

При инцидента пострадаха двама български военнослужещи, ранени бяха 10 мигранти, които бяха настанени в болница.

По случая е започнало досъдебно производство от Военна прокуратура – Сливен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews