С пари от мартеници бургаски ученици купиха инхалатори за местната болница

OFFNews 09 март 2023 в 16:50 1260 1

дарение

Снимка УМБАЛ Бургас

Жест на децата от основно училище "Александър Георгиев - Коджакафалията"

С пари, спечелени от продажба на ръчно направени мартеници, бургаски деца купиха инхалатори и ги подариха на Второ детско отделение в УМБАЛ Бургас.

Съвместната инициатива е на студентския съвет към университет "Проф. д-р Асен Златаров" и бургаското основно училище "Александър Георгиев - Коджакафалията".

Няколко месеца децата от училището влагат цялото си старание и любов и творят символите на пролетта. Организирана е благотворителна изложба - базар "Надеждата - в бяло и червено", в която участват и студентите от университета.

Мартениците са продадени, а със събраните средства са купени три инхалатора. Днес те бяха предадени на персонала във Второ детско отделение.

Инхалаторите са едни от най-използваните апарати в отделението, в което се приемат деца от 2 до 18-годишна възраст. Затова се налага да бъдат сменяни често. Още от днес апаратите бяха пуснати в експлоатация.

"Трогнати сме от жеста на дарителите и им пожелаваме никога да не идват при нас в отделението, освен по хубави поводи", каза д-р Хрипсиме Каспарян, началник на Второ детско отделение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша