Рентгенолог от Александровска болница с европейска диплома по Образна диагностика

Доктор Светла Динева е първият рентгенолог в България с престижното признание

OFFNews 09 октомври 2020 в 11:05 5467 0

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Доктор Светла Динева, лекар в Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ "Александровска" и главен асистент в катедра „Образна диагностика“ на Медицински университет – София, придоби Европейска диплома за специалност „Образна диагностика“ и стана първият специалист у нас с това признание, съобщиха от лечебното заведение.

Дипломата се присъжда след успешно издържан изпит пред Европейския борд по рентгенология (EBR), признат от Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS) и Европейското дружество по Рентгенология (ESR).

Изпитът на кандидатите се оценява от утвърдени имена по всеки отделен модул, при висок контрол на сигурността и качеството. Международното изпитно жури ѝ я присъди след отлично представяне на изпитна сесия по теория и практика, обхващаща всички дялове на рентегенологията. По-широкият термин на специалността в чужбина е радиология, която допълнително включва и дялове от специалността Нуклеарна медицина.

Европейската диплома за специалност е гаранция за нивото на познанията и показва високата конкурентоспособност на квалификацията, обясни д-р Динева. Тя изрази своята готовност да продължава да подкрепя и вдъхновява по-малко опитните от нея колеги с желание да има повече последователи и повече европейски сертифицирани рентгенолози.

Младата специалистка по Образна диагностика е изключително горда с постижението си, което ѝ осигурява допълнителна стойност към правоспособността да практикува не само в страните от Европейския съюз. Казва, че е придобила дипломата за престиж, и че тя ѝ дава самочувствие за конкурентоспособност и пълноценно сътрудничество с международната рентгенологична общност, но сподели, че за момента е решила да работи в родината си.

Доктор Динева е първият рентгенолог в България с престижното признание, включващо всички модули на специалността, която става все по-обширна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!