Ремонтират и оборудват спешните центрове с над 163 млн. лева

Последна промяна на 30 ноември 2017 в 16:40 981 1

Всички спешни центрове ще бъдат модернизирани и оборудвани с над 163 млн. лв. с пари от Оперативна програма „Региони в растеж“. 

Управляващият орган обяви за съгласуване проект на Насоки за кандидатстване по процедурата. Финансирането е по Приоритетна ос 4 „Регионална здравна инфраструктура”. Общият бюджет е 163,5 млн. лв., а бенефициент – Министерството на здравеопазването. Крайният срок за кандидатстване е 30 март 2018 г. 

Предвижда се да бъдат закупени съвременни линейки, осигурени с комуникационно оборудване и медицинска апаратура. Ще има възможност и за телемедицина, което ще позволи отдалечени консултации със специалисти, обясниха от регионалното министерство.

Ще се строят нови сгради, ще се реконструират, ремонтират или преустроят съществуващи и ще се оборудват центровете за спешна медицинска помощ и техните филиали. Ще се подобри достъпът за лица с увреждания до сградите и околното пространство.

Ще се модернизират и помещенията, в които се приемат и обработват спешните повиквания от тел. 112. 

Целта е да се подобри достъпът до спешна помощ и спешна диагностика, както и лечение и наблюдение на пациенти до 24 часа, като така ще се намали броят на хоспитализациите. 

Проектът на Насоките за кандидатстване е публикуван в подменю "Актуални процедури" в меню Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020" на интернет страницата на ОПРР 2014-2020 – www.bgregio.eu, както и на сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Предложения и коментари по проекта на могат да се изпращат в срок до 11.12.2017 г. (включително) по официален път или на електронна поща: oprd@mrrb.government.bg. 

Кандидатстването по процедурата ще се осъществява изцяло по електронен път, чрез Модула за електронни услуги на Информационната система за управление и наблюдение „ИСУН 2020“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1151

1

kokoten

30.11 2017 в 17:58

....пак ще се краде ,и то много....нали знаете как се играе покер:с карти или без карти,но винаги с пари....лекари и то знаещи и можещи са нужни...с 12 екипа за София и 2 млрд да похарчите си е все тая....