Рекордна заболеваемост в Бургас. РЗИ предлага дистанционно обучение

OFFNews 13 януари 2022 в 09:37 819 0

„Вчера бяхме на 1004 заразени на 100 хил., а днес сме на 1066 на 100 хил. Нареждаме се на 4-то място в страната след Благоевград, София и Перник”, заяви д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас по Нова телевизия.

От сряда областта е в лилавата зона, със заболеваемост над 1000 на 100 000 души население. 

По думите на д-р Паздеров 105 паралелки са под карантина. Той съобщи, че от РЗИ предлагат да се премине към дистанционна форма на обучение. Мярката ще бъде обсъдена на заседание на Областния щаб днес и ако бъде одобрена, ще бъде съгласувана с главния държавен здравен инспектор.

Д-р Паздеров каза още, че от петък спират плановият прием и плановите операции в болниците в областта. Според него високият ръст на заразените е резултат от събиранията по празниците:

„От 10 дни кривата в Бургас не е стръмна, а е вертикална. Обяснението ми е Коледните и Новогодишни празници”, коментира той и допълни, че ще бъде поискана финансова помощ за болниците в града.

„И горивата, и електроенергията са скъпи. Има поскъпване на медикаменти и консумативи. А предстои една много сериозна вълна”, обясни д-р Паздеров.

Директорът на РЗИ Бургас заяви още, че в града започват масови проверки за спазването на ограниченията срещу разпространението на COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!