Повече от половината държави в Европа са в червена зона за COVID-19

OFFNews 15 октомври 2020 в 21:59 10299 1

Снимка БНР

Над половината държави в Европейския съюз и Великобритания бяха обявени за червена зона за COVID-19 в ново приложение на Европейският център за превенция и контрол на болестите.

Картата, която дава упътвания за пътувания и ограничения, беше създадена, след Европейският съвет одобри във вторник координиран подход за целия блок, съобщава БНР.

17 от общо 31 държави, които Европейският център покрива, бяха определени като червена зона, което означава, че за последните 14 дни случаите са повече от 50 на 100 хиляди души население, а процентът на позитивни тестове е над 4.

За 5 държави не е определен рискът, заради липса на достатъчно информация - това са Австрия, Германия, Швеция, Дания и Исландия, съобщават от Европейския център за контрол на болестите.

COVID-19 раздели и България на четири зони – зелена, жълта, оранжева и червена. 

В зелена зона попадат Видин, Плевен и Ловеч; оранжева зона включва София-град, Монтана, Габрово, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол и Кърджали, в червена зона са Благоевград и Търговище с над 120 заразени на 100 хиляди, останалите 13 области попадат в жълтата зона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

16.10 2020 в 06:35

Покрай подкрепата за мутрата Боко лъсна лицемерието на управляващите в Европа.
Покрай COVID да не излезе наяве , че цялата тази красива конструкция наречена Западен свят е една красива фасада, а отзад е клоака поддържана пак от това лицемерие станало норма в живота им.
В края на краищата за всяко зло все някога идва разплата.