Осем нови положителни проби, 31 вече са заразените с COVID-19

OFFNews 13 март 2020 в 19:32 8590 2

Снимка Александра Маркарян

Още 8 нови случая са регистрирани у нас днес. Досега пациентите са 31, от които единият е починал. Това съобщи на брифинг след извънредното заседание в МС началникът на националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Разнороден е профилът на хората, които са дали положителни проби. Всички са над 40 години. Във ВМА е приет пациент, който е бил контактен с лекарката, приета по-рано в академията. Заразен е и 42-годишен мъж, който е пътувал в Брюксел. Сред регистрираните е семейство, завърнало се от Гърция.

Пациентите, които са в Габрово и Плевен, са в стабилно състояние. Стабилни са и хоспитализираните във ВМА, жената, приета с бронхопневмония, се чувства добре, няма температура.

Няма промяна в състоянието на мъжа, който е на изкуствено дишане в Пирогов, каза ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

От днес хората, които се връщат от Испания, също остават под задължителна домашна карантина. Подобни мерки бяха въведени по-рано за пристигащите от Китай, Иран, Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

13.03 2020 в 21:08

Израза "коронована особа" си смени тотално смисъла братче, заеби!

А иначе това което се случва у нас е връх на нелепостта.
Затваряме държавата и спираме икономиката за да предпазим същата тая група хора, от която същата тая власт нон стоп се оплаква че и тежи на бюджета и която се опитва да затрие с ниски пенсии, лошо здравеопазване и прочее.
И когато Господ в безкрайната си милост решава да отърве пенсиите от мъката им, Баце вика НЕ, САКЪН! Искам още да ги тормоза.

Комедия не ами, отгоре.
 
X

Да помогнем на украинските деца!