Нов специализиран център по урологична онкология

OFFNews 20 септември 2017 в 10:00 3293 0

Анадолу Медицински център

Анадолу Медицински Център, обособи Специализиран център по урологична онкология. Прилагайки мултидисциплинарния подход в лечението на всеки пациент, опитните специалисти се посвещават на диагностиката и лечението на рак на простатата, рак на пикочния мехур, рак на тестисите, рак на бъбреците, тумори на надбъбречната жлеза и ретроперитонеални тумори (тумори на меките тъкани в областта).

Ракът на простатата е втория по разпространение сред мъжете. За ранна диагностика и лечение се препоръчва ежегоден скрининг след 40 годишна възраст. Повечето ракови заболявания на пикочния мехур могат да се диагностицират рано и следва да се лекуват веднага, тъй като често рецидивират. Туморите на тестисите се наблюдават при млади мъже и могат да се лекуват с подходящи терапии. Ракът на бъбрека дълго време прогресира без симптоми и чрез кръвообращението най-често попада в белите дробове. Туморите на надбъбречната жлеза имат различни симптоми и начини на лечение. Ретроперитонеални тумори засягат меките тъкани в зоната между мускулите на поясната област и задната повърхност на коремната кухина.

Специализираният център по урологична онкология към Анадолу Медицински Център прилага съвременни технологии и методи за диагностика и лечение. Диагностицирането се извършва с кръвни тестове: стандартни за измерване на антигени, туморни маркери и др. показатели, както и СТС-метода, т.нар. кръвна биопсия. Прилагат се различни подходи за образна диагностика и биопсия на туморите. Център разполага с най-модерния апарат за таргетирана диагностика MR-TRUS Fusion, който открива успешно огнищата на рак на простатата и взима биопсия от тези места с точност до милиметър.

Подходите за мониторинг и лечение се определят специфично за всеки пациент. При възможност за лечение на рака чрез минимално инвазивна хирургия се използва роботизираната система „да Винчи“. По този начин отстраняването на туморните участъци е максимално прецизна и щадяща пациента процедура. В зависимост от конкретния случай могат да се приложат традиционна хирургия, хормоналната терапия, таргетна химиотерапия.
За повече информация, посетете www.anadolumedicalcenter.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!