Мъжът, който продава 'лечебен' хлорен диоксид: Това не е белина

OFFNews Последна промяна на 23 август 2019 в 09:37 23757 4

Снимка bTV

Светослав Стаматов, който забърква „чудодейния“ лек в дома си в Бургас, заяви пред bTV , че не става дума за белина и хлорният диоксид не трябва да се бърка с натриевия хлорит.

„Внушението, че става въпрос за едно и също нещо е нелепо. Изрекоха се редица неистини и искам да ги уточня”, каза Стаматов.

По думите му хлорният диоксид не лекува нищо. Продуктът е дезинфектант, който чисти вируси, гъбички и паразити. Трябвало да се приема правилно.

Стаматов не бил нито лекар, нито химик, а човек, който споделя информацията за хлорния диоксид и опита си с други хора, които искат да го прилагат върху себе си.

Според него химикът от БАН, поканен да коментира темата, не бил компетентен. С него се били свързали редица академици, които искали да разберат за какво става въпрос.

Въпросният препарат се препоръчва като „много ефикасен“ при рак, аутизъм, болни бъбреци и още куп болести. В САЩ, където е особено популярен, вече има седем смъртни случая след приемане на веществото и правителството започна информационна кампания да не се пие белина.

В позиция на Министерството на здравеопазването по темата се посочва, че препаратът е токсичен при поглъщане и причинява тежки изгаряния на кожата и увреждане на очите.

Хлорният диоксид (ClO2) е силен окислител, използван за пречистване на вода и избелване. В отговор на бързото му популяризиране, още през 2010 г., директорът на Информационния център за отрови на Нови Южен Уелс предупреждава, че използването на продукта е „като да пиеш концентрирана белина“, а употребилите разтвора проявяват симптоми, съответстващи на разяждане, като повръщане, стомашни болки и диария. ММС-натриев хлорит (NaClO2), е отровен химикал, който при поглъщане може да предизвика остра бъбречна недостатъчност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

995

4

Ирена Владимирова

09.01 2021 в 15:04

Какъв шарлатанин бе...малумници!!! Естествено, че няма страшно в ползването на така наречения ММС...Четете повече и се образовайте по въпроса! Правете разлика между него,белината,обикновената готварска сол и содата каустик!Четете и от личен опит знам ефекта му!!!

22015

3

Стефан

23.08 2019 в 15:37

Никой нищо няма да ти обяснява. Ти трябва да се лекуваш с течност от автомобилни акумулатори. Единственото условие е, да е в гаранционен срок, и да си намериш пластмасова сламка, от старите. Тия от макдоналдс не стават.
Изпивай по една клетка на ден.
Макар че, още час след началото на лечението, светът ще стане по-добро място, с един идиот по-малко.
Ако искаш да рекламираш пиенето или дишането на корозивни отрови - иди на друго място.

2006

2

yetti

23.08 2019 в 12:27

Жулжо, никой не може да ме спре да пия каквото си искам по моя преценка, нито да ме спре да си го набавя.

Как разбра, че е шарлатанин - приемал си продукта според предписанията и не си се излекувал ли?

Имам роднина, която се излекува от Лаймска болест с това нещо и знам колко помогна на баба ми, която мина 90г.

Моля те ми обясни как роднината ми всъщност не се е излекувала от нищо ?

2379

1

zuljin

23.08 2019 в 11:47

... и въпросния шарлатанин още е на свобода? Какво по дяволите става в тоя свят? За обикновена козметика се изискват какви ли не сертификати и разрешителни, а тоя си бърка химия за пиене, която продава свободно и никой нищо?!?!?