Лекарският съюз със стипендии за студенти по медицина

OFFNews 14 октомври 2020 в 10:34 1612 0

Снимка Pixabay

За поредна година Български лекарски съюз стартира проект за финансово стимулиране на бъдещи лекари от 5-ти и 6-ти курс, специалност „Медицина“, в хода на тяхното академично израстване с ежемесечна финансова подкрепа (за период от 9 месеца), както и финансиране на такса участие в национални и международни форуми на млади лекари до 35 години.

Новост тази година е включването на стипендиантите в различни инициативи на БЛС и партньорските организации, безплатни обучителни курсове и др.

Кандидатите трябва да отговарят на следните условия: 

 - да са студенти по специалност „Медицина“ от 5-и и 6-и курс, среден успех от началото на следването до момента над 5.00 – удостоверява се чрез уверение за среден успех от съответното ВУЗ;

- да дадат съгласие за участие в: инициативи на БЛС и партньорските организации на БЛС; безплатни обучителни курсове; организацията по провеждане на събори на БЛС, ежегодната церемония „Лекар на годината“, изложби в областта на здравеопазването; г) регулярни срещи с администрацията на БЛС за обсъждане на актуални теми от здравеопазването, решаване на текущи проблеми и др.

Владеенето на чужд език е с предимство при класирането на кандидатите, което се удостоверява със сертификат или диплома за завършена езикова гимназия.

Срокът за кандидатстване е 14.10 – 13.11.2020 г.

Целогодишно е кандидатстването за финансиране на участие в национални и международни научни форуми на млади лекари до 35 години, специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка), които имат договор за обучение и на се отчислени към датата на подаване на заявлението.
Пълна информация можете да намерите и на сайта на БЛС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки