Костадин Ангелов: Да видим какво ще се случи следващите седмица-две. Тогава ще решим за мерките

Потърпевши от затварянето на бизнеси обстреляха РЗИ в Плевен с торти и еклери

OFFNews 11 март 2021 в 20:18 6184 1

"Много често ни обвиняват, че като имаме електронно обучение на учениците, децата отиват в моловете. Нека да видим какво ще се случи следващата седмица-две, за да преценим как ще продължат мерките. Аз мисля, че много бързо ще излезем от тях“.

Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в Плевен.

В Плевенска област се увеличава броят на хоспитализираните с COVID-19. Всички лечебни заведения ще увеличат леглата в тези отделения с 20%.

На въпрос дали ще бъдат подпомогнати хората, чийто бизнес е спрян със заповед на РЗИ, Костадин Ангелов отговори така:

"Това предстои да бъде обсъдено на национално ниво. Това са социални и икономически мерки. От мен се иска да пазя живота и здравето на хората. Ще направя всичко, което е по моите сили като министър на здравеопазването, тези хора да получат обезщетенията си. Разбира се, ако законът го позволява."

По-рано днес към сградата на РЗИ в Плевен полетяха пасти, торти и еклери от продукцията на затворените заведения в един от моловете.

Протест срещу заповедта на инспекцията събра представители на различни бизнеси – като молове и фитнеси, които няма да работят до 1 април в изпълнение на новите COVID мерки.

На протеста МВР задържа мъж на 34 г., който хвърлял еклери по сградата на инспекцията, снети са му обяснения, след което е освободен, потвърдиха от полицията пред БНР.

Директорът на РЗИ д-р Илиян Минчев каза, че на 26 март в Плевен отново ще има заседание на Областния кризисен щаб, дотогава мерките ще останат непроменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

1

Любомир Димитров

12.03 2021 в 09:25

Какво ще гледаш 1-2 седмице бе, натегач ???
Вече минахме заразеност 400/100 хил а 14 дни, а смъртнистта е 145/1млн. за 14 дни.
Всеки ден по 100 човека, че и отгоре си отиват ?
Погледни как се справят в другите страни . Не е необходимо да ходите далеч - всички съседни страни са с по-добри резултати от нас Сърбия, Румъния, Гърция . Както в превенцията (ваксинацияата), така и в лекуването (смъртността).
Гербер непоръбен !!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!