Как ще работят ваксинационните центрове в столицата след празниците

OFFNews 04 януари 2022 в 13:05 4729 0

Снимка ВМА

Ваксинационните центрове в София възстановяват работа след празниците.

Гражданите, които желаят да се имунизират против COVID-19 в Имунизационният център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, разкрит в Медицинския център към института (с вход откъм бул. „Пенчо Славейков“) могат да го направят всеки делничен ден от 08:30 до 22:00 часа. В съботните и неделните дни работното време на имунизационните кабинети за възрастни е от 08:30 до 18:30 часа.

Създаден е прецизен регламент, който да гарантира гладкото протичане на процеса на ваксинация. Имунизационният център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ разполага с достатъчни обеми от ваксините на Comirnaty (Pfizer), Moderna и Janssen като количествата са съобразени с повишения обществен интерес към ваксинационния процес.

Продължава работата на ваксинационния кабинет за деца на възраст от 5 до 11 години, които могат да получат ваксина против COVID-19 след предварително записване на телефон 02/ 91 54 574. Имунизацията се осъществява след оценка на здравословното състояние на детето от педиатър.

Кабинетът за деца в Имунизационния център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ работи всеки ден от 09:00 до 16:00 часа.
Антигенни и PCR тестове за граждани се извършват в обособени за целта пунктове пред главния вход болницата всеки ден от 8:00 до 19:00 часа.

От 04.01.2022 година, ваксинационният център на Военномедицинска академия (ВМА) се връща към обичайния си работен график.

Всички желаещи граждани да се имунизират ще могат да го направят всеки работен ден, от 8.30-16.00 часа. Имунизацията се осъществяват с ваксините на Moderna, Pfizer/BioNTech и Janssen.

Не е необходимо предварително записване. Сертификати за ваксинация срещу COVID-19 за граждани, имунизирани във ВМА, се получават на място, в зала №7, или по електронен път, след като изпратите данните си на [email protected].

Ваксинационният център на УМБАЛ "Св. Анна"-София също възстановява обичайния си режим на работа.
Работното му време от 08,00 ч. до 20,00 ч., без почивен ден. Налични са ваксини на Pfizer-BioNTech, Moderna и Janssen. Не е необходимо предварително записване. Центърът се намира в двора на болницата и може да се стигне до него с автомобил.

От този уикенд, 8 и 9 януари, се възстановява работата на изнесените ваксинационни пунктове в София. Това реши столичният оперативен щаб, свикан от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Пунктовете бяха отворени през миналата година с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, както и да се намали натискът към здравните заведения.

Изнесените ваксинационни пунктове се намират в моловете Парадайс, Сердика, Ринг Мол, The Mall, България, както и в културния дом в Дружба. Ваксини през съботно- неделните дни ще се поставят и в разкритите пунктове на две от станциите на метрото – „НДК“ и „Софийски университет“, както и в 12 ДКЦ и 24 ДКЦ.

Продължава и инициативата на Столичната община за поставяне на ваксини на работното място по заявка на компании.

От днес вече работят ваксинационните пунктове в 7 диагностично–консултативни центъра - 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24, както и в метростанциите „НДК“ и „Софийски университет“.

100 хиляди души са били ваксинирани през миналата година в разкритите от Столичната община пунктове, а над 40 % от столичани имат завършен ваксинационен курс, стана ясно по време на заседанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови