Изнесените пунктове за ваксинация в София ще работят на 4 и 5 септември

OFFNews 03 септември 2021 в 13:15 777 0

Изнесените пунктове за поставяне на ваксини на територията на Столичната община (СО) ще бъдат отворени на 4 и 5 септември, съобщават от общината.

Всички желаещите граждани да си поставят ваксини, могат да го направят в пунктовете в "Парадайс МОЛ", "Ринг МОЛ", "Сердика МОЛ", "България МОЛ" и The Mall, които ще работят от 13.00 до 18.00 ч.

Ваксини ще се поставят и в пункта в Културния дом в ж.к. "Дружба", който ще бъде отворен от 9.00 часа до 16.00 часа. На 5 септември, неделя, ще бъде отворен и ваксинационен пункт в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев", с работно време от 9.00 до 16.00 часа. Столичани могат да избират от всички разрешени от ЕС ваксини.

Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ). Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на СО.

До момента в "зелените коридори" в столицата през уикендите са поставени 18 200 дози ваксини. През делничните дни, гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови