Илко Семерджиев: Комунизмът се връща в здравеопазването с Москов

OFFNews Последна промяна на 22 април 2015 в 17:38 3796 10

Предложенията за реформа в здравеопазването са връщане към комунизма, чието олицетворение е министър Петър Москов.

Това заяви пред БНР бившият здравен министър Илко Семерджиев.

Той нарече „нонсенс“ задължителната здравна карта да определя потребностите на населението.

Не може администрацията да решава необходимостта от медицински дейности. В момента се прави опит за регулация, която хваща в клещи цялата здравна система. Национална здравна карта съществува от 1999 г. и тези, които не знаят за съществуването й, приказват празни приказки, подчерта бившият здравен министър.

По думите му пациентът е в центъра на системата и той трябва да избира в коя болница да се лекува и Здравната каса да плати за лечението му, а не да се налагат лимити.

Виждате какво направиха тези хора само за 6 месеца откакто са на власт – появиха се листи на чакащите и претенции за допълнителни плащания, коментира той.

В страната има 2 пъти повече болници от необходимото и не може да се говори за липса на достъп до здравеопазване, дори сме над средните за Европейския съюз показатели за броя на лекарите. Предлаганите промени в Закона за здравеопазването обаче ще доведат до по-голям отлив на лекари от страната, категоричен е Илко Семерджиев.

"Когато един човек на думи се определя като демократ, а със законопроекти извършва рецентрализация, одържавяване и опит да овласти администрацията допълнително с функции, които не са й присъщи, това се нарича в прав текст тоталитарна държава и комунизъм", коментира Семерджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.09 2015 в 14:10

95 % от тъпите копелета, дето се осрали форума, знайте едно - като човек работещ в здравеопазването ви казвам: Семерджиев направи единствените смислени, работещи и полезни неща в здравеопазването. А вас, недоклатени малоумници, ви чака възмездието, което всеки лъжец и злобар рано или късно получава. Такива са законите на този свят.

23.04 2015 в 23:23

Ей, путко с шарена брада, при комунизма ако си живял тогава ще знаеш че здравеопазването беше НА НИВО!!! Никой не смееше да краде, или поне не в такива размери като сега. Ако някой си позволеше да вземе подкуп, много бързо и лесно можеше да свърши в Белене или Централния. Тъй че не ми говори за комунизъм, че като те гледам ми мязаш я на евреин, я на арабин .. да не те върнеме там от къде си дошъл!!!

23.04 2015 в 11:26

Щом министър Москов е атакуван толкова яростно и от ляво и от дясно, значи е на прав път! Намери се най-накрая един лекар-политик, с топки, който говори за проблемите в прав текст и се опитва да ги решава и веднага се започна с помията в промишлени количества!

23.04 2015 в 08:35

какви са мотивите на този Йоло Денев в здравеопазването да му се дава щедро трибуна? Нали си има собствен сайт? И защо така срамежливо криете какви са му "линковете" към офчия сайт? Как така от стотици, хиляди лекари, администратори в здравеопазването намерихте само един свестен - стефан константинов и веднага след него един шмекер, мръсник и крадец!

22.04 2015 в 22:13

(Деб)Илко, (Деб)Илкоооо!

22.04 2015 в 20:55

Стига сте ги пускали тия крадци да дават мнения. Тоя колко милиона е крал НЕ ГО ЛИ Е СРАМ ДА ГОВОРИ!!!!!!!

22.04 2015 в 20:24

Че някой вярвал ли е, че един ксенофоб е в състояние да направи каквото и да било в полза на когото и да било?

22.04 2015 в 19:40

паразит ненаситен!!!!!!!

22.04 2015 в 18:33

"РЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ" - на ЧЕСТНИЯ ЧАСТНИК !?!

22.04 2015 в 18:15

Семерджиев е съсобственик на частна болница и затова го боли въвеждането на лимити и правила ,които да ограничат неефективното хорчене на пари.