Хепиенд: Д-р Абдулах Заргар получи българско гражданство

OFFNews 05 февруари 2021 в 15:26 2076 0

Освободеният директор на болницата в Исперих д-р Абдулах Заргар получи българско гражданство. От пресслужбата на президенството съобщиха, че вицепрезидентът Илияна Йотова е подписала указа.

Случаят с д-р Абдулах Заргар нашумя, след като стана известно, че с решение на Общинския съвет в Исперих е бил освободен от длъжността директор на местната болница с мотива, че няма българско гражданство, а според законова промяна чуждестранни граждани не могат да бъдат назначавани на такъв пост.

От президенството съобщават, че "решението за предоставяне на гражданство на лицето е взето след запознаване на вицепрезидента с направеното на 29 януари 2021 г. предложение от министъра на правосъдието и доклад на Комисията по българско гражданство.

Вчера в администрацията на президента са били получени и последните становища на ангажираните в производството институции, в това число и от службите за сигурност.

В Исперих и областта д-р Заргар е добре познат с работата си. Откакто поема лечебното заведение преди 8 години, се заема с подобряването на условията в него.

„Ние се стараехме с общи усилия да даваме на народа, който живее тук, малко по-добро здравеопазване. Естествено има неща, които ние не можем да направим, но аз смятам, че нещата са по-добре отколкото преди 8 години. Аз ще помагам с каквото мога – не е задължително да съм управител. Подобрихме най-вече сградата, апаратурата и най-важното – отношението към пациентите. Те идват при нас от безпомощност и трябва да имат уважение“, разказа преди време д-р Заргар. 

Тогава той беше категоричен, че макар и освободен от длъжност ще продължи да помага на болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!